Tânãra din Lupeni care si-a aruncat pruncul în apele Jiului ar fi vrut sã fie plasatã în arest la domiciliu.  Judecãtorii Tribunalului Hunedoara nu au fost de acord si au au prelungit mãsura arestului preventiv împotriva femeii care luna trecutã si-a aruncat pruncul nou-nãscut în Jiu.

“Admite propunerea formulatã de cãtre Parchetul de pe lângã Tribunalul Hunedoara si, în consecintã: In baza prevederilor art.234 si art.236 Cod procedurã penalã, dispune prelungirea arestãrii preventive a inculpatei Papp Simona Andreea, retinutã in C.R.A.P. din cadrul Politiei mun.Deva, pentru o perioadã de 30 de zile, începând cu data de 05.04.2016 si pânã la 04.05.2016, pentru infractiunea de omor calificat prev. de art. 188. al. 1 C.pen., art. 189 al. 1 lit. a) C.pen. coroborat cu art. 199 al. 1 C.pen. Respinge cererea formulatã de inculpatã, prin apãrãtor ales, de înlocuire a mãsurii arestãrii preventive cu mãsura preventivã a arestului la domiciliu”, se aratã în solutia instantei.

Femeia poate contesta decizia judecãtorilor de la Tribunalul Hunedoara. Anchetatorii au stabilit cã tânãra mamã a actionat cu discernãmânt. Imediat dupã nastere a omorât nou-nãscutul iar mai apoi a mers pe malul Jiului de Vest si a aruncat trupul în apã.

Monika BACIU