Hunedorenii care vor sã intre în rândul politistilor mai au de asteptat pânã când vor fi emise conditiile si data examenului. IPJ Hunedoara va anunta de îndatã ce va primi de la Ministerul de Interne metodologia prin care se pot face încadrãrile din sursã externã.

Informatiile care circulã pe saiturile unor publicatii ori de socializare sub sigla IGPR sau a Ministerului de Interne, potrivit cãrora s-a dat startul înscrierilor la examenul pentru accederea în structurile de politie nu sunt conforme cu realitatea. Pânã în prezent la Inspectoratul de Politie al Judetului Hunedoara nu a venit nici o informare oficialã cu privire la data la care vor fi demarate înscrierile sau când va avea loc examenul de admitere.

”Oficial, deocamdatã, nu a venit nimic, dar în momentul în care vor apãrea normele, noi le vom afisa pe saitul IPJ Hunedoara. O sã dãm si un comunicat de presã, însã, încã nu a venit nimic”, a declarat subcomsiarul Bogdan Nitu, purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Zeci de tineri din Valea Jiului au început pregãtirea fizicã pentru a trecere probele eliminatorii, însã nu cunosc si documentatia pe care trebuie sã o învete pentru examenul scris.

Maximilian Gânju