Cronica unor rezultate asteptate

Rezultatele alegerilor locale de ieri au fost previzibile, dupa o campanie stearsa, fara prea mare importanta pentru primari. De altfel, votul uninominal intr-un singur tur de scrutin pentru primarii aflati in exercitiu nu a facut decât sa-i avantajeze pe acestia, in ciuda schimbarilor de culoare, de drapele, de semne electorale, ori de migratia politica. Oamenii au ramas aceiasi!

Pe de alta parte, majoritatea alegatorilor s-au dus la urne cu sentimentul ca  “jocurile” sunt facute chiar dinainte de pornirea ruletei electorale.

Si asta dupa ce prestatia partidelor si a candidatilor, cu mici exceptii, a duhnit a blat si non-combat, menit, cel mai probabil, sa mai salveze ceva din uriasele interese ale baronilor si baronasilor ce capuseaza banii statului.

Alegatorii care s-au indreptat ieri la urne s-au intrebat mai degraba “eu de ce sa votez?”,  ci nu “eu cu cine votez”!

Marius MITRACHE

Decizia Biroului Electoral Judetean prinvind anularea, bucata cu bucata, a buletinelor de vot neutilizate, a ingreunat foarte mult procesul de numarare a voturilor.

Practic, reprezentantii sectiilor de votare au fost nevoiti sa ia la mâna, cum se spune, mai bine de doua ore, fiecare buletin de vot, si sa il bareze drept „anulat”. Si vorbim despre mii de buletine de vot care nu au fost utilizate. In aceste conditii, abia pe la orele 22.30 a inceput numaratoarea efectiva a buletinelor de vot, iar la multe sectii de votare nici nu erau inca deschise urnele. Primele rezultate au fost cele de la sectia de votare Dâlja Mare, cea mai mica din municipiul Petrosani, cu numai 500 de alegatori, unde câstigator detasat a fost Tiberiu Iacob – Ridzi cu 66 de procente, iar pe locul doi s-a situat Ioan Rus cu 32%.  De asemenea, la Sectia nr. 2 rezultatele au fost urmatoarele: Tiberiu Iacob – Ridzi – 559 de voturi, iar pe locul doi candidatul USL Ioan Rus cu 252 de voturi. Trendul era cam acelasi in mai toate sectiile de votare din municipiul Petrosani, insa rezultatele erau asteptate târziu dupa miezul noptii, asa ca vi le vom prezenta in editia viitoare a cotidianului nostru. O situatie similara se inregistreaza si in celelalte localitati din Valea Jiului, unde lucrurile s-au desfasurat cu extrem de mare greutate. Cu toate acestea, primarii in exercitiu sunt dati ca favoriti ai acestor alegeri si, din datele noastre, se pare ca nu vor exista suprize notabile.

In ceea ce priveste lupta pentru presedintia Consiliul Judetean, cele mai multe voturi par sa fi mers – din datele existente la momentul inchiderii editiei – catre actualul presedinte al CJ Hunedoara, Mircea Ioan Molot.

Demn de semnalat este faptul ca locuitorii Vaii Jiului s-au mobilizat mult mai bine fata de precedentul scrutin, din 2008, iar prezenta la vot a fost de peste 50%.

Carmen COSMAN

Advertisements

3 comentarii la „Cronica unor rezultate asteptate

 • 11 iunie 2012 la 06:56
  Permalink

  Felicitari pentru victoria primarului Tiberiu Iacob Ridzi.

 • 11 iunie 2012 la 12:41
  Permalink

  Ridzi asta (cu un partid de rahat in spate) a facut in Petrosani,cat n-au facut toti primarii Petrosaniului la un loc de cand exista Petrosani.Acum sa speram ca nu s-a oprit aici.

 • 11 iunie 2012 la 15:19
  Permalink

  Corect!!
  Sper sa fie sprijinit pentru a-si tine cuvantul dat ” Continuam Impreuna”

Comentariile sunt închise.