Un barbat de 53 de ani, din Petrila, a bagat groaza in alegatorii care se aflau, in jurul orei 13.30, in sectia de votare nr.11, de la Liceul „Constantin Brâncusi”, dupa ce a vrut sa-si dea foc chiar in incinta sectiei. Ioan Jura  are probleme cu un teren si este suparat pe autoritati, asa ca a decis sa protesteze in acest mod. Barbatul a trimis duminica dimineata mai multe mesaje presei in care anunta ca, in ziua votului pentru alegerea primarului, la ora 13, in fata Primariei Petrila isi va da foc in semn de protest.

A mers chiar si la politie pentru a-si anunta actiunea, iar seful institutiei, comisarul Ovidiu Zaharie a discutat cu el incercând sa-l linisteasca.

Ioan Jura are mai multe probleme legate de o proprietate, iar edilii nu vor sa i le solutioneze, spune el.

„Am trimis mai multe sesizari si la Ministerul Administratiei si Internelor, la Politia Petrila, peste tot si nimeni nu a luat nici o masura pentru a stopa ilegalitatile comise de primar”, a sustinut protestatarul inainte de a incerca sa-si dea foc.

Omul a pregatit un amestec inflamabil intr-o sticla, pe care l-a turnat pe el, insa nu a mai apucat sa se autoincendieze. Fortele de ordine au intervenit de urgenta, iar pompierii aveau pregatite chiar si paturi imbibate cu apa. „A avut o tentativa de autoincendiere care a fost imediat stopata datorita interventiei pompierilor. Noi am luat in serios amenintarea sa si am mobilizat din timp atât Ambulanta, Pompierii cât si forte de ordine. Astfel ca, in momentul in care a vrut sa-si aprinda hainele, pompierii au intervenit cu un stingator special pentru astfel de situatii, cu paturi ude pregatite in prealabil si n-a apucat sa-si aprinda hainele. El a fost dus la spital iar stare lui este foarte buna, nu are arsuri nici pe corp si nici pe imbracaminte, are tensiunea buna, este in afara pericolului”, a declarat, comisarul Ovidiu Zaharie, seful Politiei Petrila.

La fata locului au fost si jandarmii, politistii si o ambulanta, care l-a preluat de urgenta pe barbat si l-a transportat imediat la spitalul de urgenta din Petrosani pentru ingrijiri medicale. Pentru ca s-a intervenit foarte repede, cei aflati in sectia de votare nu au realizat ce s-a intâmplat. „Lumea nu a inteles ce se intâmpla când au vazut pompierii, iar noi le-am explicat ca nu este nici o problema, astfel ca procesul de vot nu a fost intrerupt sau perturbat si nimeni nu s-a speriat”, a mai spus Zaharie. Protestatarul nu este la prima actiune, el declarând greva foamei in anul 2011, insa a renuntat dupa câteva zile.

Nu a fost singurul incident petrecut in judetul Hunedoara, dar a fost cel mai grav.

Maximilian Gânju

Carmen Cosman