Se tem de amenintarea refugiatilor

Tabãra de refugiati care ar putea deveni realitate la Bumbesti, în apropiere de Petrosani, îngrozeste atât comunitatea din Gorj cât si cea din Valea Jiului. În sudul judetului Hunedoara se vorbeste tot mai des de o relocare a refugiatilor care reusesc sã obtinã statut de refugiat politic, iar municipiul Vulcan ar urma sã le fie viitoare casã.

Oamenii se tem de islamisti dupã atentatele din capitala Belgiei si dacã pânã acum priveau cu o oarecare compasiune refugiatii, dupã tragedia din Bruxelles, nici nu mai vor sã audã de sirieni printre ei. Localnicii cer ca locatia sã fie scoasã de pe lista zonelor  unde ar ajunge refugiati, mai ales cã în zonã încã existã o uzinã strategicã de armament. La fel de nemultumiti sunt si locuitorii Vãii Jiului de ”cazarea” islamistilor în apropiere, însã mai speriati sunt de posibilitatea ca ei sã ajungã definitiv în zonã, mai exact în municipiul Vulcan. Chiar dacã zvonurile nu au, deocamdatã, nici un sâmbure de adevãr, vulcãnenii sunt convinsi cã informatia este realã. Astfel, câteva mii de semnãturi au fost adunate iar oamenii cer retragerea Centrului Bumbesti Jiu de pe lista Centrelor Regionale de Cazare si Proceduri pentru solicitantii de Azil destinate imigrantilor si nesustinerea introducerii acestui centru pe lista Centrelor de Permanentã destinate imigrantilor veniti în România. Actiunea este sustinutã si de liderul Partidului România Unitã, deputatul Bogdan Diaconu care sustine cã temerile oamenilor sunt justificate pe deplin în conditiile în care, în zonã, sunt depozite de explozibili, o fabricã de munitie ori substante chimice periculoase. ”Acest obiectiv prezintã risc mare de explozie si incendiu datoritã cantitãtilor de substante periculoase vehiculate în procesul de productie care ar putea avea efect asupra populatiei din afara amplasamentelor în cazul formãrii’ norului toxic’ condus de vânt pe o anumitã distantã necontrolabilã”, sunt doar câteva dintre argumentele locuitorilor din Bumbesti.

Maximilian Gânju

2 comentarii la „Se tem de amenintarea refugiatilor

 • 28 martie 2016 la 10:58
  Permalink

  DA! aduceti refugiatii la Vulcan si dati-le caldura din sistemul centralizat!

  Răspunde
 • 28 martie 2016 la 11:04
  Permalink

  Pai,…lanoi inca merge metoda aia cu „zvonacul si raspindacul ” Cert e ca populatia trebuie sa actioneze si sa ia taurul de coarne !!! pt ca se dovedeste tot mai mult ca politicienii ,fie ei primari,parlamentari s-au presedinte ,…numai de interesele lor se ocupa si pt. a-si mentine posturile ,…f** si pe masa !!!!!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.