Lucrãri de primãvarã, la Petrosani. În ultimele zile, temperaturile au fluctuat, însã acest lucru nu i-a împiedicat pe muncitori sã respecte programul de întretinere si reparatii anuale.

Dupã ani de zile în care s-a vorbit de reabilitarea parcului central din Petrosani, a venit rândul acestuia sã îsi schimbe înfãtisarea si sã fie adus în zilele demne secolului XXI.

Astfel, în cursul zilei de sâmbãtã, zeci de muncitori turnau asfalt pe aleea principalã a parcului.

“Agenda lucrãrilor publice este actualizatã si completatã de la an la an de cãtre Consiliul Local iar lucrãrile de amploare demarate îsi urmeazã cursul lor care poate cuprinde perioade de implementare de la câteva luni la câtiva ani, în functie de complexitate. Proiectele pe care le derulãm – de la data aprobãrii si finantãrii lor pânã la finalizare au un istoric, un grafic de lucrãri care da, poate coincide cu perioada în care ne aflãm. Ceea ce fac în calitate de primar în exercitiu este sã urmãresc respectarea derulãrii acestor lucrãri conform cerintelor tehnice si economice pe toatã durata mandatului meu”,  spunea în urmã cu câteva sãptãmâni, primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Parcul Carol Schreter din municipiul Petrosani este cel mai mare de acest gen din localitate, însã aspectul sãu este unul care lasã de dorit, asta desi an de an se realizeazã reparatii în aceastã zonã. Autoritãtile locale de la Petrosani vor sã schimbe total aspectul parcului, iar pentru acest lucru au recurs la fondurile din bugetul local.

 

Lupeniul îmbracã hainã nouã!

Si municipiul Lupeni, o datã cu venirea Primãverii a devenit un adevãrat santier. Proiectele pentru care administratia localã a  obtinut finantare încã din cursul anului trecut, dar pe care sosirea anotimpului rece le-a oprit au fost reluate, astfel cã în paralel cu lucrãrile ce se desfãsoarã în Cartierul Stefan, au început lucrãrile de refacere a trotuarelor, toaletarea copacilor, ori îngrijirea spatiilor verzi.

Refacerea trotuarelor în municipiul Lupeni a fost solicitatã în numeroase rânduri atât  Primãriei din localitate , dar si deputatului Cristian Resmeritã prin numeroase demersuri depuse la biroul parlamentar al acestuia, prin care i-a fost atrasã atentia cu privire la  starea avansatã de degradare a acestora.

6-1

“Îmi exprim si pe aceastã cale satisfactia cu privire la faptul cã s-au început lucrãrile de asfaltare a trotuarelor din municipiul Lupeni, astfel reusesc sã dau curs numeroaselor memorii depuse de cetãteni la biroul meu parlamentar, prin care se plângeau de starea avansatã de degradare a trotuarelor si problemele pe care le ridicã acestea în deplasarea cetãtenilor. Prin refacerea trotuarelor se rezolvã o mare problemã pe care o întâmpinau cetãtenii si în mod deosebit mamele cu copii mici pe care îi plimbã cu cãruciorul si persoanele cu deficiente în deplasare, dar si aspectul urbanistic al orasului. Doresc sã le transmit cetãtenilor municipiului Lupeni cã întrucât dupã multi ani în care municipiul nostru a fost vitregit de fonduri, împreunã cu domnul primar Cornel Resmeritã am fãcut mari eforturi pentru punerea în practicã a unor proiecte importante pentru cetãteni. Toate aceste proiecte duc la cresterea gradului de urbanizare si la  crearea de locuri de muncã, iar aici vorbim de investitiile din Statiunea Straja si toate celelate proiecte realizate în oras”, a spus deputatul Cristian Resmeritã

Aceste proiecte au indatorat initial Primaria, însã, potrivit deputatului Cristian Resmeritã în prezent Primãria Lupeni nu mai are nicio datorie, acestea fiind achitate.

“Chiar si din creditele contractate pentru achitarea cotei aferente acestor proiecte s-au plãtit. Primãria Lupeni  dispune de sume de bani care vor fi utilizati pentru înfrumusetarea orasului, vor fi realizate lucrãri de asfaltare a  strãzilor din oras, amenajarea unor parcãri si locuri noi de joacã pentru copii”, a conchis Resmeritã.

Monika BACIU