18.000 la 2. Acesta este raportul pensionarilor care beneficiazã de pensie de invaliditate si numãrul medicilor specializati în domeniu. Judetul Hunedoara nu are medici specializati în expertiza de evaluare a capacitãtii de muncã, iar tot mai multi hunedoreni sunt în evidentele Casei Judetene de Pensii pentru a beneficia de pensie de invaliditate. Astfel, directorul Casei Judetene de Pensii Hunedoara, Ilie Toma sustine cã se încearcã modificarea legislatiei.

“Am fost la congres unde am sustinut un lobby pentru a încerca sã aduc tineri specializati în expertizã de evaluare a capacitãtii de muncã. Nu mai sunt medici specializati în acest domeniu, iar tinerii aleg în general orasele mai mari. Am fãcut si o adresã scrisã pentru a se schimba legislatia pentru a le da voie celor care sunt specializati în medicina muncii, medicinã sportivã, balneofizioterapie, care au specialitãti apropiate de acest domeniu, sã le dea voie sã profeseze si în acest domeniu fãcând un curs suplimentar” a declarat Ilie Toma, directorul Casei Judetene de Pensii. Asistentele medicale sunt cele care au preluat, o parte din atributiile medicilor specializati în acest domeniu, însã nici acestea nu mai fac fatã numãrului mare de solicitãri venite din aceastã directie.

La nivelul judetului Hunedoara sunt peste 18 mii de persoane care beneficiazã de pensie de invaliditate, iar numãrul medicilor este de doi. Unul dintre medici este în Valea Jiului, dar si acesta urmeazã a iesi la pensie.

Monika BACIU