Ionut Stelescu, poimâine, antrenor principal împotriva Stelei! Iatã cã atunci când soarta tine cu tine, lucrurile merg bine de la sine. Suspendarea antrenorului principal Edi Iordãnescu, precum si a secundului Radu Alexandru de la Pandurii Tg. Jiu, l-a propulsat pe Ionut Stelescu (43 de ani) în fruntea staff-ului tehnic de la Pandurii Tg. Jiu, locul 3 în Liga I! Iatã, un Ionut Stelescu maturizat, el care în urmã cu câtiva ani era „clientul” arbitrilor pentru comportamentul sãu deseori coleric, acum în posturã de cel mai cuminte om al unei bãnci tehnice!

De la Divizia „D”, la Liga I

Ionut Stelescu a început fotbalul ca junior la Jiul Petrosani în 1986, apoi îl gãsim la Minerul Stiinta Vulcan (1992), Minerul Livezeni (1994), Pandurii Tg. Jiu (1995-96), Minerul Rovinari (1996-98), Minerul Aninoasa (1998), Minerul Abrud (1998-99), iar din 1999 viata sa va fi legatã strict de Universitatea Petrosani.

A resuscitat fotbalul în „Dealul Institutului”

În anul 1999 a decis, împreunã cu cei de la Universitatea din Petrosani, sã readucã în prim-plan fotbalul universitar, intrat de aproape un deceniu într-un con de umbrã, practice reintrarea în circuit a fostei echipe Stiinta Petrosani (înfiintatã în 1961), dar cu numele de Universitatea Petrosani. La aceastã echipã, Ionut Stelescu a fost jucãtor, antrenor, conducãtor, o perioadã lucrând ca preparator fizic (2007-2008) si la Jiul Petrosani, în Divizia „A” si „B”.

În paralel, a fost profesor de educatie fizicã la catedra de specialitate a Universitãtii din Petrosani, obtinând si doctoratul în fotbal cu lucrarea „Reglarea capacitãtii motrice în învãtarea jocului de fotbal”. El a activat si ca presedinte al Comisiei Tehnice din cadrul A.J.F. Hunedoara, iar în urmã cu patru ani a fost cooptat ca secund a lui Edi Iordãnescu la A.S.A. Tg. Mures, „Poli” Timisoara, iar din 2015 la Pandurii Tg. Jiu, cu un salariu lunar de 2.000 euro. Se poate spune cã acest sezon 2015-2016 este sezonul de vârf, pânã la acest moment, pentru activitatea lui Ionut Stelescu.

„Mã simt bine la Târgu Jiu”

Ionut Stelescu se aflã acum la masa bogatilor la Pandurii Tg. Jiu, la numai trei puncte distantã de liderul Astra Giurgiu, o echipã la fel de micã, în palmares, precum cea a gorjenilor. Desigur, marele hop rãmâne ocupanta locului 2, Steaua, la egalitate de puncte cu Pandurii, 29. Stelescu se va lupta direct (miercuri, 30 martie, ora 21:00) cu Laurentiu Reghecampf, mult mai titratul antrenor al bucurestenilor, cu un salariu de 15 ori mai mare decât cel a lui Ionut! Evident, va fi o mare provocare pentru Ionut Stelescu, în cazul unei victorii asupra campioanei, din postura sa de antrenor interimar: „Mã simt bine la Pandurii Tg. Jiu, în staff-ul lui Edi Iordãnescu, suntem un grup unit, cu o viziune modernã asupra modului de pregãtire, încercând mereu sã tinem echipa conectatã la fotbalul modern. Cu Steaua? Va fi un meci extrem de greu, poate decisiv în lupta pentru titlu, dar vom încerca sã câstigãm, sã ne apropiem de primul loc. Îmi pare rãu pentru postura nemeritatã în care se aflã Edi Iordãnescu, dar sper sã fim la înãltime” a spus Ionut Stelescu.

Genu TUTU