Când sezonul de schi pãrea încheiat, cabanierii au fost luati prin surprindere de ninsorile abundente din ultimele zile si si-au scos utilajele din garaje pentru a amenaja pârtiile de schi.

Astfel, în loc de plajã în acest week-end, cei care vor urca în Straja vor putea schia la fel ca în vârf de sezon, pe pârtii impecabile.

”Nu avem programatã nici o cupã, nu ne mai asteptam sã ningã asa de abundent. Am amenajat pârtiile de schi, am pregãtit alte suprize si estimãm cã vor urca destul de multi turisti la Straja, în acest sfârsit de sãptãmânã”, a declarat Emil Pãrãu, principalul investitor din statiunea turisticã din Vestul Vãii Jiului. Temperaturile scãzute din ultimele zile au generat un val de ninsoari atât în masivul Vâlcan cât si în muntii Parâng. Stratul de zãpadã depus la cota 2000 de metri este consistent si suficient la cote mai joase pentru ca pârtiile sã fie bãtute. În plus, în ambele statiuni peisajul este de vis, iar salvamontistii spun cã n-au mai avut ninsori asa de abundente, la mijlocul lunii martie, de ceva ani.

Maximilian Gânju