Spectacol si circ la Vulcan, unde candidatii au chemat vineri noaptea politia. Motivul: pliante in care unul dintre candidati era catalogat drept hot. Doi oameni sunt cercetati la Vulcan dupa ce, in timpul spectacolului organizat de PNL in localitate, acestia au impartit pliante in care primarul in exercitiu era catalogat drept hot si in care se faceau aluzii cu privire la ultimele evenimente legate de capturarea mai multor dealeri de droguri si consumatori, respectiv la incidentul in care masina fiului sau a ars in parcare. Politia a fost chemata chiar de viceprimarul municipiului, Angela Stoica, sa aplaneze conflictul. „Am fost instiintati ca pe mai multe strazi din localitate exista o masina din care se distribuie pliante denigratoare la adresa primarului Gheorghe Ile. Am urmarit masina si am gasit-o parcata in fata sediului PP-DD. Atunci am sunat la Politia din Vulcan si le-am cerut sa intervina”, a precizat Angela Stoica, viceprimarul municipiului Vulcan.

Numai ca, in loc ca politistii, adica cei aflati in slujba cetatenilor, sa intervina, acestia, din contra, au inceput sa o ia  peste picior la telefon pe Angela Stoica.

„Nici macar nu a vrut sa-si spuna numele desi i-am solicitat acest lucru de mai multe ori. Eram cu 100 de oameni in jurul meu si cel de la politie avea chef de glume. Imi spunea ca el este nume de cod 001 si nu era interesat de sesizarea mea. Ma intreb cum procedeaza cu restul oamenilor, daca cu noi, care suntem autoritati publice. Numai dupa ce am sunat la 112 un echipaj de politie si-a facut aparitia”, a mai spus Angela Stoica.

Pentru modul ineficient in care politistii au intervenit si pentru faptul ca s-au simtit batjocoriti, circa 100 de persoane, sustinatori ai viceprimarului Angela Stoica, au protestat vineri noaptea in fata sediului politiei din Vulcan timp de mai multe ore.

Pe de alta parte politistii din Vulcan spun ca au intervenit, dupa ce au fost sunati prin 112 si ca acum cerceteaza in stare de libertate doi oameni. „Noi am fost sesizati prin 112 despre faptul ca in  oras sunt distribuite print-uri in care primarul in exercitiu, care e si candidat, era atacat. Am reusit sa identificam doua persoane care distribuiau astfel de

pliante, iar in acest moment se fac cercetari”, a precizat Toma Mihu, comandantul Politiei Vulcan.

In ultimele zile, municipiul Vulcan a fost in centrul mai multor scandaluri. Primul a fost legat de incendierea masinii fiului primarului. Piromanul a fost arestat câteva zile mai târziu, in timp ce joi, zeci de tineri, dealeri si consumatori de droguri au fost saltati de mascati din acest oras, iar in pliant se faceau referiri chiar la aceste incidente.

Diana Mitrache