Redeschiderea Transalpinei a fost amânatã pentru încã o lunã de drumari, din cauza vremii. Pe cea mai înaltã sosea din România, stratul de zãpadã mãsoarã chiar si cinci metri, iar omãtul înghetat îngreuneazã deszãpezirea.

DN 67C ar fi trebuit redeschis  peste câteva zile, mai exact pe 31 martie, însã vremea capricioasã si ninsorile abundente de la peste 2.000 de metri altitudine au fãcut ca decizia sã fie amânatã.

”A nins mult si ninge în continuare. Noi actionãm cu utilajele în zona statiunii Rânca. Ieri a fost o echipa de revizie în teren, au ajuns pânã aproape de Vârful Pãpusa, zãpada este foarte mare de la 1 metru pânã la 3-4 metri, ceea ce înseamnã cã acolo unde vâtul a viscolit zãpada este si mai mare. Ce este foarte important, e cã zãpada este înghetatã, iar autosenilata cu care noi ne-am deplasat pe Transalpina, mergea pe zãpada înghetatã. Asta înseamnã cã va fi îngreunatã mult mult activitatea de deszãpezire pentru cã acest proces nu este unul simplu. Vom merge dupã dupã 1 aprilie în acestã zonã, dar su sigurantã vom propune prelungirea perioadei de restrictie cel putin pânã la sfãrsitul lunii aprilie” a spus Ion Tudor, Sef CNADNR Gorj.

In zona de munte a nins abundent, iar stratul de zãpadã creste în fiecare zi. Mai mult, vântul troieneste zãpada.

Pe anumite portiuni, stratul de zãpadã ajunge si la 5 metri. Ninsorile din aceastã perioadã bucurã atât turistii, cât si cabanierii din Statiunea Rânca, pentru cã vor mai avea cel putin  un weekend cu schiori pe pârtii.

Adina Pãduraru