Universitatea Petrosani pierde doua specializari

Universitatea din Petrosani are mai putini studenti, dar si doua specializari mai putine. Cifra de scolarizare a scazut, iar doua profiluri nu se mai regasesc in grila de scolarizare din anul universitar care urmeaza. Doua dintre specializarile de la Universitatea din Petrosani au fost desfiintate,alaturi de altele din intreaga tara. Totusi, responsabilii scolii superioare din Valea Jiului sustin ca asta nu i-a afectat foarte mult, in conditiile in care oricum nu mai aveau studenti in ultimii ani la aceste specializari.

„Este vorba despre doua programe de studii de licenta, si anume, geologia resurselor minerale, la Facultatea de mine si fizica, de la Facultatea de Stiinte. Pentru cele doua programe de studii de licenta nu se mai organizase examen de admitere de mai mult timp. Pentru geologie din anul universitar 2008 – 2009, iar pentru fizica din anul 2009 – 2010, deoarece nu au fost suficienti studenti pentru constituirea unei grupe la fiecare dintre specializari”, a declarat Codruuta Dura, prorector la Universitatea din Petrosani.

Si studentii care vor urma cursurile sunt mai putini si cifra lor a scazut cu 25 fata de anul universitar trecut. „Cifra de scolarizare care a fost transmisa de Ministerul Educatiei este de 625 de locuri bugetate, pentru programele de studii de licenta, dintre care 5 locuri sunt alocate separat pentru candidatii de etnie rroma”, a mai spus Codruta Dura.

Cei care vor sa ajunga studenti la Petrosani trebuie sa ia note bune la bacalaureat, pentru ca la admitere doar asta va conta.

Facultatea de Mine scoate locuri la concurs la 7 specializari, cea de Inginerie Mecanica si Electrica la 9 specializari si tot 9 sunt si tot 9 la Facultatea de Stiinte.

Diana Mitrache

 

Un comentariu la „Universitatea Petrosani pierde doua specializari

  • 11 iunie 2012 la 06:59
    Permalink

    Atrageti studenti la Universitatea Petrosani mai ales la Facultatea de Mine prin marirea cuantumului burselor de merit pentru studenti.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.