Politistii locali au demarat o campanie prin care încearcã sã-i convingã pe soferi, sã nu-si mai parcheze autoturismele în coltul intersectiilor, pe spatiile verzi ori în locuri în care stationarea este interzisã.
Prima etapã a campaniei derulatã în municipiul Petrosani are rol preventiv si cei prinsi în ilegalitate scapã doar cu avertismente, dacã îsi recunosc vina si îsi iau angajamentul cã vor respecta legislatia. Astfel, echipele de politisti locali aflate în patrulare îi avertizeazã pe cei care-si lasã masinile la colturile intersectiilor, pe trecerile de pietoni ori zona verde cu notificãri lipite de parbriz.
”Este o actiune prin care se conducãtorul auto este atentionat cã nu procedeazã corect. Pe parbrizul autoturismului parcat ilegal i se lipeste o notificare, i se face o fotografie si proprietarul este invitat la Politia Localã Petrosani pentru a clarifica situatia. Dacã dã curs invitatiei si-si recunoaste vina, cel în culpã primeste doar un avertisment si la a doua abatere este amendat contraventional. Cei care nu nse prezintã, sunt identificati si sanctionati cu amendã, la fel si cei care pusi în fata probelor nu-si recunosc vina”, a explicat, Nicolae Stãncioi, sef Biroul Politie Localã Petrosani. Cei mai multi soferi se conformeazã si scapã cu mustrare, iar politistii locali spun cã motivatia acestora cum cã nu sunt locuri de parcare nu mai este valabilã pe deplin, dat fiind faptul cã în ultimii ani au fost construite o serie de parcãri care satisfac nevoile în mare mãsurã.
Maximilian Gânju