Zãpada s-a întors

Iarna nu a plecat de la noi si miercuri am vãzut cu totii cum e sã ningã, chiar dacã intentionam sã ne schimbãm cauciucurile la masinã.
A nins si vremea s-a rãcit simtitor, iar întreg judetul Hunedoara se aflã sub avertizare de cod galben de ploi si ninsori pânã joi.Meteorologii au anuntat cã iarna se întoarce si ninsoarea si-a fãcut simtitã prezenta în Valea Jiului, chiar de miercuri dimineatã.Judetul Hunedoara se aflã sub avertizare de COD GALBEN de miercuri dimineata pânã joi la prânz. În intervalul mentionat, aria precipitatiilor a cuprins toatã tara dinspre sud-vest. Vor fi ploi, ninsori iar în noaptea de miercuri spre joi (23/24 martie) si în prima parte a zilei de joi (24 martie) în estul si în sud-estul Transilvaniei, precum si în nordul si vestul Moldovei, precipitatiile vor fi sub formã de lapovitã si ninsoare. În zona montanã vor predomina ninsorile, mai abundente în Carpatii Meridionali si Orientali, unde se va depune strat nou de zãpadã.
În sudul Banatului, zona deluroasã din Oltenia, Muntenia si sudul Moldovei se vor cumula 25…30 l/mp si pe arii restrânse 40…50 l/mp.
Diana Mitrache

Advertisements