Asistatii sociali din Petrosani beneficiazã de hranã caldã, cu o conditie. Sã facã curãtenie în jurul imobilului. Chiar si asa, în ultima perioadã zeci de persoane au renuntat la mâncare pentru cã li se pãrea mult prea dificil sã dea cu mãtura.

Cei care primesc, în continuare, hrana caldã pleacã de la cantina socialã încãrcati cu sacosele. Existã si nemultumiti.

“La desert am primit un pachet de biscuiti. Eu asta sã le dau copiilor? Nu e normal, noi avem drepturi”, spune revoltat un beneficiar al cantinei de ajutor social din Petrosani care abia putea cãra cele douã sacose burdusite cu hranã

Din ce în ce mai multi asistati sociali renuntã la hrana caldã. Pentru cã au fost pusi sã facã curãtenie în jurul blocului, petrosãnenii care beneficiazã de ajutor social, au preferat sã renunte la mâncare. “72 de portii de mâncare mai servim la cantina de ajutor social”, a declarat Cristina Mraz, director executiv DLAS Petrosani.

Începând cu data de 1 august 2014, asistatii social trebuie sã munceascã pentru hrana de care beneficiazã, potrivit unei hotãrâri de consiliu local din luna iunie 2014. Fac exceptie cei care asigurã cresterea si îngrijirea, potrivit legii, a unuia sau a mai multor copii în vârstã de pânã la 5 ani; asigurã îngrijirea uneia sau a mai multor persoane cu handicap grav ori accentuat sau persoane vârstnice dependente care nu beneficiazã de asistent personal sau îngrijitor la domiciliu, în conditiile legii ori participã la un program de pregãtire profesionalã. Tot prin hotãrârea CL Petrosani s-a stabilit si numãrul de ore pe care beneficiarii cantinei de ajutor social trebuie sã le efectueze lunar.

Monika BACIU