Peste 12 mii de autoturisme în Petrosani la aproape 7000 de locuri de parcare. Traficul rutier din municipiul Petrosani este din ce în ce mai aglomerat. La orele diminetii si nu numai cu greu se mai gãsesc locuri de parcare.

La nivelul localitãtii sunt în evidentele Serviciului Local de Impozite si Taxe 12.024 de automobile, aici fiind incluse si autobuzele, remorcile sau tractoarele.

„Avem 11.125 de autovehicule, inclusiv motociclete sau scutere. Diferenta de pânã la 12.024 este compusã din alte mijloace de transport precum autobze, rulote, camioane”, a declarat Alin Gal, sef Serviciu Taxe si Impozite Locale Petrosani.

În tot acest timp, numãrul parcãrilor din municipiul Petrosani este de aproximativ 7000.

“Sunt în jur de 7000 de parcãri si aici ne referim si la cele de la institutii sau cele de pe marginea drumului. Anul acesta, în semestrul al doilea avem în vedere realizarea altor parcãri”, a declarat Daniel Visan, director executiv Directia de Administrare a Domeniului Public si Privat al municipiului Petrosani.

Cele peste 12 mii de autovehicule din evidentele Serviciului de Taxe si Impozite Locale sunt doar cele care sunt înregistrate aici. Trebuie avut în vedere faptul cã sunt autoturisme înmatriculate în alte tãri sau în alte localitãti.

Monika BACIU