Administratia Pietelor a cerut ca punctul de sacrificare sã fie verificat si sã primeascã permisiunea de a fi utilizat, mai ales cã Pastele catolic bate la usã.

Inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentarã Hunedoara întârzie autorizarea, pentru cã vor sã se asigure cã punctul destinat sacrificãrii mieilor din cadrul Pietei Centrale Petrosani respectã normele de sigurantã alimentarã.

Actiunea de verificare a fost cerutã în urmã cu circa douã sãptãmâni, iar dacã inspectorii în siguranta alimentarã vor fi multumiti de conditii, va fi autorizat punctul de sacrificare a animalelor în cadrul Pietei Centrale Petrosani. Administratia Pietelor a amenajat punctul de sacrificare dat fiind faptul cã se apropie sãrbãtorile pascale, iar crescãtorii de oi care vor veni cu miei în piatã nu au un abator în Valea Jiului unde sã-si poatã sacrifica animalele. „S-a fãcut igienizarea si amenajarea dupã cerintele DSV Hunedoara, avem toatã documentatia necesarã si în urma verificãrii credem cã vom obtine autorizarea pentru acest punct. Din pãcate verificarea vãd cã întârzie si am înteles cã de la ANSVSA încã nu au venit reglementãri. Noi suntem întrebati de crescãtori dacã pot veni cu miei pentru sãrbãtorile catolice si nu le putem da asigurãri cã au unde sã sacrifice animalele”, a declarat Sorin Cretu, seful Administratiei Pietelor Petrosani. De Pastele catolic, deja mai multi crescãtori de ovine au anuntat cã îsi vor desface produsele la Petrosani începând de sãptãmâna viitoare, chiar dacã vânzãri mai consistente vor fi de Pastele ortodox.

Maximilian Gânju