Praful care se fãcea de fiecare datã când trecea câte o masinã este acum de domeniul trecutului pe strada din spatele  sucursalei CEC din municipiul Petrosani si asta pentru cã ieri zeci de muncitori, dar si multe utilaje, au lucrat la asfaltarea strãzii care de ani buni nu a mai fost reabilitatã.

Pentru a superviza lucrãrile, primarul Tiberiu Iacob Ridzi a mers în teren alãturi de câtiva angajati din primãrie.”Este o zonã care necesita o reparatie de acest gen. Suntem pe programul de reparatii de drumuri în municipiul Petrosani si asfaltãm toatã aceastã zonã cuprinsã între strada Constructorului si  1 Decembrie 1918, adicã parcarea din spatele CEC-ului, cum mai e cunoscutã. În aceastã zonã nu am intervenit de mult timp si era mai mult decât necesar sã o facem”, a declarat primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Strada asfaltatã ieri nu este singura pe care se lucreazã în municipiul Petrosani, deoarece odatã cu venirea primãverii administratia publicã localã a început reabilitarea strãzilor distruse peste iarnã.

”Dupã aceastã reparatie urmeazã sã mergem pe strada Stefan cel Mare, unde avem niste lucrãri tot de reparatii, iar acolo trebuie sã realizãm câteva rigole si sã turnãm un covor asfaltic pentru cã se adunã foarte multã apã cu nisip care ajunge în zona centralã. În paralel vom intra cu reabilitarea de strãzi si în cartierul Colonie unde vom asfalta strada Egalitãtii si Împãratul Traian, dar vom repara si continuarea de la Gheorghe Baritiu, Circa Pompieri si Jiului”, a mai adãugat primarul.

Banii pentru efectuarea reparatiilor la strãzile din Petrosani sunt alocati în integralitate din bugetul local, doar pentru lucrãrile din Colonie, costurile sunt suportate din împrumutul bancar solicitat de primãrie.

”Anul acesta pentru asfaltãri am alocat câteva zeci de miliarde de lei vechi, pentru strãzile care sunt în programul de reparatii. Banii sunt din bugetul local, iar investitiile care se deruleazã în Colonie sunt tot din bugetul local însã din împrumul pe care l-am contractat”, a mai spus primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Adina PÃDURARU