Ofiterii BCCO au propus vineri dimineata arestarea a 23 dintre cei 80 de tineri care au fost luati de mascati din Valea Jiului si Cluj. Unul dintre ei a ajuns la spital, dupa ce a inghitit o punga cu droguri.

Traian Berbeceanu, seful BCCO Alba Iulia spune ca a cerut arestarea a 23 de tineri dintre cei 80 care au fost dusi la audieri la Deva, joi dupa amiaza. Vineri dimineata, 20 dintre ei vor primi cel mai probabil mandate de arestare pentru 29 de zile, la propunerea ofiterilor BCCO. “Noi am propus in aceasta dimineata arestarea a 20 dintre ei si 3 in lipsa,pentru ca inca se sustrag urmaririi. Restul vor putea sa plece acasa”, a declarat Traian Berbeceanu, seful BCCO Alba Iulia, care a si coordonat actiunea din Valea Jiului de joi.

Un tânar din Vulcan a ajuns la spital si a fost operat, dupa ce, in timpul perchezitiei a inghitit punga cu droguri. “In timp ce ne aflam in apartamentul sau, a inghitit o punga in care se aflau mai multe pungi cu droguri. A fost transportat de urgenta la spitalul din Vulcan, de unde a fost transferat la Petrosani, la Spitalul de Urgenta. Aici a fost operat la chirurgie, pentru ca pe noi ne interesa recuperarea drogurilor”, a mai spus Berbeceanu.

Zeci de mascati au rascolit si perchezitionat joi dimineata locuintele mai multor suspecti din Valea Jiului. Actiunea a fost una fara precedent, dat fiind numarul mare de echipaje, o parte fiind venite sa sustina actiunea chiar de la Bucuresti. Dis de dimineata, zeci de mascatii au ajuns la Petrosani, Vulcan, Lupeni si Uricani, unde au facut perchezitii in mai multe locuinte. Ofiterii BCCO au cautat mai multi suspecti care fac parte dintr-o retea ce a reusit sa treaca peste granita droguri, dar si consumatori de aici din zona.

Optzeci pe tineri au fost luati de mascati de acasa sau de la scoala,pentru ca multi sunt liceeni primeau drogurile printr-o retea care le trecea granita cu masini ce fac curierat.

 

Diana Mitrache