Depozit de cãrbune în Colonia Petrosani

Zeci de saci plini de cãrbune, depozitati lângã bloc. Cãrbunele din vagoane ajunge de multe ori pe mâna celor care nu au nicio sursã de venit. Acestia sustrag cãrbunele din vagoane, pe care mai apoi îl valorificã.

Fie varã, fie iarnã, hotii de cãrbune au activitate intensã. Precum o furnicã care vara îsi face provizii pentru iarnã asa sunt si hotii de cãrbune. Furturile din trenurile încãrcate cu huilã a devenit ocupatia de bazã a hotilor din Valea Jiului. Acestia atacã zilnic garniturile pline cu cãrbune, furând cantitãti, uneori, impresionante, chiar si de ordinul sutelor de kilograme.

Blocul social din Petrosani, depozit de cãrbune

La Petrosani, blocul social din Colonie a devenit depozit de cãrbune. Zeci de saci încãrcati cu aur negru stau asezati lâng peretii imobilului. Cei din zonã spun cã încearcã sã obtinã niste venituri. “Mai adunãm si noi cãrbune de pe unde putem. Îl vindem, ce sã facem cu el? Mai strângem niste bani”, spune un locuitor al zonei. În urmã cu câteva sãptãmâni, politistii hunedoreni au descoperit o cantitate impresionantã de cãrbune în Vulcan. Politistii au recuperat 36 de tone de cãrbune în urma unei razii efectuate în Vulcan, alãturi de luptãtorii Serviciului pentru Actiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Hunedoara.

Politistii au stabilit cã suspectii surprinsi în flagrant au sustras 24 de tone de cãrbune. “Întreaga cantitate de 36 de tone de cãrbune au fost recuperatã si predatã agentului economic prejudiciat, care urmeazã sã comunice valoarea totalã a prejudiciului cauzat”, a spunea la acel moment Bogdan Nitu, purtãtorul de cuvânt al Inspectoratului de Politie Judetean Hunedoara.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.