Meditatii gratuite cu profesori universitari

Institutia de învãtãmânt superior din Valea Jiului întinde o mânã liceenilor. Dacã unii pãrinti scot bani multi din buzunar pentru a-i medita pe copii în vederea pregãtirii acestora pentru examenul de bacalaureat, profesorii universitari din Petrosani fac muncã voluntarã si îsi oferã serviciile gratuit.

Numai, cã din pãcate, nu prea au cui pentru cã liceenii petrosãneni sunt prea putini interesati de deschiderea cadrelor didactice. Universitatea Petrosani oferã, la fiecare sfârsit de sãptãmânã, un program pentru acordarea de asistentã în vederea aprofundãrii cunostintelor pentru examenul de bacalaureat la disciplinele fizicã si informaticã. Prima actiune de acest gen a fost weekendul trecut, însã numãrul elevilor participanti a fost redus.

“Au fost câtiva. Noi vom mediatiza aceastã actiune astfel încât sã vadã si pãrintii ca sã îi trimitã la pregãtire. Avem un parteneriat cu liceele din Petrosani prin care dascãlii de la Universitate oferã meditatii gratuite elevilor din clasa a XI-a si a XII-a în vederea pregãtirii lor pentru examenul de bacalaureat”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universitãtii Petrosani.Acest program va fi disponibil la mai multe discipline.

“Organizãm pregãtire la matematicã si fizicã, în special, dar si la informaticã. Pe noi ne intereseazã sã promoveze cât mai multi absolventi examenul de bacalaureat pentru ca mai apoi sã vinã la Universitate sã avem studenti”, a mai spus sursa citatã.  Si în anii anteriori au mai existat astfel de încercãri de pregãtire a liceenilor pentru examenul de bacalaureat, dar din pãcate prezenta a fost redusã. Mai mult decât atât, liceenii nu iau parte nici la meditatiile gratuite oferite de dascãlii lor de la clasã. Reprezentantii Universitãtii din Petrosani au luat aceastã decizie de a-i pregãti pe tineri, având în vedere rezultatele slabe înregistrate în ultimii ani la examenul de bacalaureat.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.