Un milion de lei pentru douã localitãti din Valea Jiului

Aproape un milion de lei vor sosi în Valea Jiului.  Douã localitãti au fost incluse pe lista de finantare a Ministerului Dezvoltãrii Regionale si Administratiei Publice în cadrul Programului national privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte. Mai exact, localitãtile Petrosani si Petrila vor primi suma de 977.101,29 pentru anveloparea blocurilor de locuinte.

200 de mii la Petrosani

Peste 200 de mii de lei vor sosi anul acesta la Petrosani în cadrul programului de eficientã energeticã. Potrivit actelor normative, municipiului Petrosani îi va reveni suma de 209.614, 65 pentru anveloparea blocurilor de locuit. Zece imobile ar urma sã fie reabilitate termic sau sã fie continuate lucrãrile începute si neterminate. Cei care au taxele si impozitele plãtite la zi au întâietate la anvelopare. Deocamdatã ghidurile de finantare privind anveloparea termicã nu au fost lansate, însã reprezentantii municipalitãtii sperã ca în acest program sã fie cuprinse cât mai multe imobile astfel încât sã creascã gradul de confort al locatarilor, iar vestile care vin de la Bucuresti sunt de bun augur.

Peste 700 de mii pentru Petrila

Cea mai mare sumã de bani îi revine orasului Petrila care va primi în cadrul acestui program nu mai putin de 767.486,64 de lei. Cinci blocuri, cu un numãr total de 171 de apartamente vor fi reabilitate în cadrul programului.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.