Zeci de traficanti si consumatori de droguri, ridicati de ofiterii BCCO Alba

Cea mai mare retea de traficanti si consumatori de droguri care a existat vreodata in Valea Jiului, a fost destructurata ieri (joi) de ofiterii de la BCCO Alba si DIICOT Hunedoara. Circa 80 de tineri din care multi minori,  au fost dusi la audieri la sediul DIICOT Hunedoara de ofiterii antidrog. Printre cei cautati de politisti sunt si copiii unui fost politist. Unii dintre traficanti sunt recidivisti si au mai fost arestati in „lotul ketamina”.

Actiunea de destructurare a celei mai mari retele de traficanti si consumatori de droguri care a actionat in Valea Jiului, a demarat joi la prima ora a diminetii, in toate localitatile zonei. Ofiterii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Alba si procurorii de la DIICOT Hunedoara, sustinuti de trupele SIAS si DPIR au cautat mai multe tipuri de droguri despre care aveau date ca sunt vandute pe piata Vaii Jiului.

Interventia in forta s-a derulat concomitent in toate locatiile vizate, insa in Petrosani, Lupeni si Vulcan erau cantonati cei mai importanti dealeri si cei mai multi consumatori. Coordonatorul actiunii, comisarul sef Traian Berbeceanu a confirmat ca printre cei dusi la audieri sunt si traficanti care au mai fost retinuti pentru trafic sau consum de droguri, respectiv au facut parte din renumita retea „ketamina” care actiona in Valea Jiului dar si in restul judetului. „Politistii brigazii au destructurat o grupare infractionala organizata care avea ca si preocupari traficul si consumul de droguri de risc si mare risc, dar si de substante etnobotanice. S-a actionat concomitent in mai multe judete ale tarii si au fost efectuate peste 50 de perchezitii domiciliare fiind puse in executare mai multe mandate de aducere pentru traficanti si consumatori de astfel de substante. Cauza este coordonata de procurorii DIICOT Hunedoara”, a declarat ieri, comisarul sef, Traian Berbeceanu, seful BCCO Alba.

Inghesuiala de traficanti si consumatori

Trupele speciale impreuna cu ofiterii de la BCCO Alba au ridicat circa 80 de persoane, traficanti si consumatori pe care i-au adus la sediul Politiei Petrosani, iar mai apoi la Deva pentru audieri. Curtea Politiei Petrosani, la orele pranzului cand actiunea s-a incheiat, era plina de tineri traficantii sau consumatori de substante interzise, iar mai multi parinti ingrijorati s-au adunat incercand sa afle ce se intampla cu copiii lor. Printre cei dusi la audieri s-au aflat si minori care erau consumatori de droguri. Totodata, anchetatorii au avut citatie pentru audiere si pentru copiii unui fost component al Serviciului de Interventie Rapida din cadrul IPJ Hunedoara, in prezent pensionar.

„Ketrosani”-centru strategic pentru traficanti

Anchetatorii impreuna cu procurorii au intrat pe fir dupa un incident ce a avut loc in acest an, la o unitate de invatamant din Petrosani, unde mai multi elevi au avut nevoie de interventia Ambulantei dupa ce au consumat substante interzise. Reteaua de traficanti actiona pe raza Vaii Jiului, iar drogurile ajungeau in zona direct din strainatate.

Substantele etnobotanice erau aduse in schimb din Bucuresti si Cluj, prin firme de curierat, iar apoi desfacute in cele sase orase ale zonei. „Drogurile erau introduse in tara dupa care erau transportate in zona Vaii Jiului si comercializate de diferiti

dealeri structurati pe mai multe nivele ierarhice. Consumatorii sunt cu varste intre 15 ani si 26 de ani, multi fiind elevi ai unitatilor de invatamant din Valea Jiului”, a precizat coordonatul actiunii, comisarul sef Traian Berbeceanu. Petrosaniul era considerat un centru important pe piata de desfacere a drogurilor. Traficantii au poreclit „capitala” Vaii Jiului „Ketrosani” de la faptul ca aici a existat una dintre cele mai mari retele de trafic si consum de ketamina dar si alte droguri, pana anul trecut cand a fost destructurata de ofiterii BCCO Alba. Politistii au gasit ieri in casele traficantilor din Lupeni, Vulcan si Petrosani, la perchezitiile domiciliare, cantitati importante de droguri. „Au fost efectuate in zona Vaii Jiului circa 40 de perchezitii domiciliare si au fost ridicate droguri de risc, marijuana si hasis dar si droguri de mare risc, amfetamine si produse etnobotanice de toate categoriile”, a explicat Berbeceanu. Toti cei ridicati de politisti au fost dusi la sediul DIICOT din Deva pentru a fi audiati, iar in functie de implicare, procurorii vor decide daca-i cerceteaza in libertate sau cer mandate de arestare.

Maximilian Ganju

Advertisements

6 comentarii la „Zeci de traficanti si consumatori de droguri, ridicati de ofiterii BCCO Alba

 • 7 iunie 2012 la 21:08
  Permalink

  Interesant articolul dar noi cei care mai publicam comentarii pe aici suntem putin preocupati de campania electorala. Sa incepem. In ultimele saptamani USP (Partidul Democrat Liberal), in special dupa instaurarea noului guvern a inceput sa coboare foarte rapid in intentia de vot, pierd in acest moment 1-2%/saptamana. De curand au facut un sondaj intern pe Hunedoara care le arata infrangere sigura la CJH si sanse importante pentru infrangere la Petrosani care cu fiecare zi care trece sunt mai sigure. Din acest moment incep sa faca greseli si credem ca urmeaza sa mai faca inca doua:
  Greseala 1 – Vineri noapte dupa ora 24 (incheierea campaniei electorale) membrul PDL cu numele B. (format din 4 litere) impreuna cu mai multi tineri de la liceul D.L. o parte dintre ei fiind minori, vor invada scarile blocurilor cu materiale de atac „sub centura” la adresa candidatilor USL Mircea Molot si Ioan Rus. Va atragem atentia ca acesti oameni vor fi ridicati de politie din scarile blocurilor si se vor alege cu dosar penal iar in paralel „cobrele bonome” vor incepe Jihadul impotriva dvs fara sa ia prizonieri pentru ca ati incercat sa ne pacaliti incalcand „armistitiul”.
  Greseala 2 – Doriti sa fraudati alegerile, stim si cum. Atragem pe aceasta cale atentia presedintiilor sectilor de votare de pe teritoriu municipiului Petrosani ca folosirea unor documente falsificate in procesul electoral duce la duba politiei.
  Daca sunteti convinsi ca Mircia Muntean si Tiberiu Iacob Ridzi au valoare lasati sa fie alesi in mod DEMOCRATIC…si pentru ca tot am vorbit de Jihad s-ar putea ca o parte din el sa aiba legatura si cu articolul publicat de Dl. Max Ganju.

 • 7 iunie 2012 la 21:33
  Permalink

  Inchisoare pe viata sa primiti JIGODIILOR pentru cat rau ati facut unor copii nevinovati de care v-ati batut joc pentru bani!

 • 8 iunie 2012 la 05:58
  Permalink

  Cei vinovati sa plateasca. Dar asta nu e totul, eu nu acuz acum, dar, daca asta este orasul pe care il pastoreste domnul primar Ridzi si ma rog politistul sef din Petrosani(scuze, nu stiu cine e, imi scapa numele), atunci este o mare problema, este totusi rusinos ca in Valea Jiului(cu atat mai mult Petrosaniul) a devenit un fief pentru una dintre „retelele” se pare foarte mari din Romania, daca apar alaturi de orase ca Bucuresti, Timisoara, Cluj, etc.
  Asa ca, municipiul Petrosani nu merita aceasta reputatie si vinovati sunt mai multi, nu numai traficantii si consumatorii, la asa retea sa nu „mirosi” ca ceva e putred mai repede, nu acum….

 • 8 iunie 2012 la 06:06
  Permalink

  Nu stiu, dar chiar Valea Jiului a devenit „centrul” activitatilor ilegale?? DA, a devenit. Asa ca, tuturor administratiilor din Vale, dar mai ales celor din Petrosani care, iata, sub conducerea primarului Tibi Ridzi(PDL sau USP sau…) au facut din acest oras „fanion” al Vaii Jiului si centrul „ilegalitatilor” de tot felul. Multumim, domnule primar Ridzi, multumim domnule sef al Politiei Petrosani, sunteti cei mai tari…
  Tine-o tot asa domnule primar Ridzi…(si apropo, cat mai costa o scena???? Tot 75.000 de euro…)

 • 8 iunie 2012 la 10:25
  Permalink

  Clanul ILE din Vulcan OARE NU ESTE IMPLICAT?(nasul ghita,cuscrul,fiul,pompilici si vasilici)
  Are Ile pe undeva pa langa Telegondola un „laborator ”
  sau uscatorie de plante medicinale(etnobitanice)?

 • 9 iunie 2012 la 20:21
  Permalink

  cine mai crede in dreptatea justitie ………… ce nu au mai ofst ridicati si altii…….dar eliberati …………….asa caci cu cine vreti sa va luptati cu o justitie si o politie corupta ??????? si asta este la nivel international ……….

Comentariile sunt închise.