Se circulã cu restrictii impuse doar de traficul intens în Defileul Jiului. Nici în zilele urmãtoare, desi încep lucrãrile de reabilitare, nu se împun restrictii de circulatie. Deocamdatã, se face amenajarea de santier si lucrãrile de acum nu necesitã sistarea traficului.
Lucrãrile de reabilitare a arterei din Defileul Jiului au început. Drumarii au discutat cu constructorul despre posibilitatea închiderii traficului rutier, dar deocamdatã nu se impun astfel de situatii si soferii sunt anuntati cã pot circula doar cu restrictii impuse de natura drumului.
„Se circulã normal, cu respectarea semnalizãrilor valabile din timpul iernii. S-a întocmit managementul de trafic pentru a începe lucrãrile pe Defileul Jiului. Deocamdatã nu se pune problema închiderii”, a spus Ion Tudor, seful Sucursalei de Drumuri Nationale Târgu Jiu.
Totusi, drumarii vorbesc despre zone marcate ca periculoase, pentru cã nu a fost finalizatã operatiunea de montare a plaselor de protectie în toate locurile în care se impune asta. „Mai cad încã pietre în zonele în care nu s-a terminat montatul plaselor si barierelor. Deci atentie!”, a mai precizat Ion Tudor.
Lucrãrile din Defileul Jiului sunt executate de o firmã spaniolã, Copisa, iar proiectul are o valoare de 185 de milioane de lei. Drumul trebuia finalizat pânã în luna decembrie a anului trecut, dar au fost sistate din 15 noiembrie, din cauza vremii nefavorabile.
Diana Mitrache