Alba-neagra cu popicãria de la Petrila. Dupã ce în urmã cu vreo trei ani, administratia localã de la Petrila a concesionat popicãria unui om de afaceri petrilean, contractul a fost reziliat, iar acum se cautã din nou un investitor care sã prea locatia si sã o aducã în timpurile noastre.
“Este vorba de fosta popicãrie. A fost concesionatã de vreo douã ori, dar au renuntat la acest lucru. Acum vrem sã concesionãm zona pentru o perioadã de 49 de ani”, a declarat Ciprian Preda, city-managerul orasului Petrila. Administratia localã de la Petrila organizeazã licitatie pentru concesionarea clãdirii fostei “Popicarii” cu suprafata construitã de 409 mp, a terenului aferent acesteia în suprafata de 728 mp si a terenului de sport în suprafatã de 924 mp situate în intravilanul orasului Petrila, strada Trandafirilor, Parcul Tineretului. “Pretul de pornire este de minimum 13 lei pentru mp de clãdire si minimum 6 lei pentru mp/teren”, a mai subliniat sursa citatã.
Licitatia se organizeazã “ în vederea întretinerii acestora, desfãsurarea de activitãti culturale, de agrement si activitãti economice”. “Având în vedere faptul cã în luna decembrie a expirat contractul de prestãri servicii încheiat cu SC EDIL URBAN SERV SÃ Petrila pentru întretinerea Popicãriei din orasul Petrila se impune aprobarea achizitionãrii prestãrilor de servicii de întretinere la acest obiectiv, pentru o perioadã de un an de zile”, se aratã în documentele Primãriei Petrila.
Primãria Petrila concesioneazã fosta popicãrie. Autoritãtile de la Petrila continuã epopeea cu fosta popicãrie. Dupã ce cu ani în urmã s-au iscat adevãrate scandaluri pe aceastã temã, acum subiectul revine în actualitate. Parcul Pensionarilor din Petrila, cel în care este situatã si fosta popicãrile, a fost lãsat în paraginã. Dacã planurile autoritãtilor petrilene se vor concretiza, aceasta ar urma sã încaseze anual undeva la peste 15 mii de lei.
Monika BACIU