Peste 100 de mii de lei pentru maidanezi. Consilierii locali de la Petrosani au alocat bani pentru a plãti cotizatia anualã a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitarã Serviciul Judetean pentru ocrotirea animalelor fãrã stãpân. Nu mai putin de 108.630 de lei s-au alocat cãtre acest serviciu.
„Forul judetean nu poate sustine singur, din fonduri proprii, aceastã activitate, asa cã a fost instituitã o cotizatie pentru membrii ADI. Luând in considerare adresa cu nr.542/2016, înaintatã de cãtre Asociatia de Dezvoltare Intercomunitarã ,,Serviciul judetean pentru ocrotirea animalelor fãrã stãpân” (…) aprobã alocarea din bugetul local a cotizatiei pe anul 2016, în sumã de 108.630 lei cãtre Asociatia de Dezvoltare Intercomunitarã ,,Serviciul judetean pentru ocrotirea animalelor fãrã stãpân”, aratã Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Astfel, din aceastã cotizatie se asigurã activitatea de capturare a maidnezilor, deparazitarea, ciparea, hrãnirea si cazarea acestora. Doar anul trecut, de pe raza localitãtii au fost adunati aproape 500 de maidanezi. “Pe parcursul anului 2015 au fost capturati 471 câini comunitari de pe raza municipiului Petrosani. De la adãpostul de câini au fost adoptati 246 câini comunitari si au fost eutanasiati 152 câini, s-au deparazitat si vaccinat 471 de câini comunitari. La sfârsitul anului 2015 se aflau în adãpost un numãr de 38 câini comunitari”, sustin reprezentantii administratiei locale de la Petrosani. Chiar si asa încã existã un numãr mare de câini fãrã stãpân pe strãzile din localitate.
Monika BACIU