Dacian Ciolos cere transparenta si responsabilitate la companiile de stat

Companiile de stat si bugetele acestora, sub lupa premierului Dacian Ciolos. Prim-ministrul Romaniei a precizat ca Executivul nu va mai aproba bugetele de venituri si cheltuieli ale companiilor de stat daca acestea nu prezinta note justificative.

“Am cerut Cancelariei sa amanam aprobarea bugetelor de venituri si cheltuieli pentru anumite companii si societati din subordinea ministerelor. Nu mai vreau, cum v-am spus deja, sa aprobam doar niste cifre fara stim ce e acolo in spate. Va rog domnilor ministri care veniti cu astfel de propuneri de aprobare de bugete de venituri si cheltuieli ale companiilor sa vedem si ce au decis consiliile de administratie si managementul companiilor respective ca vor sa faca cu bugetele respective. Si va rog sa insotiti propunerea de aprobare a bugetului cu o nota care sa explice care e viziunea companiei respective, ce vrea sa faca cu bugetul. Pentru ca, daca vedem acolo cifre, de venituri, de cheltuieli, de salarii, investitii si asa mai departe, fara sa stim care e conceptul in spate nu cred ca suficient pentru ca Guvernul sa poata sa-si asume aceasta aprobare”, a subliniat Dacian Ciolos la inceputul sedintei de Guvern

Anul acesta in ceea ce priveste cele doua companii de stat din VAlea Jiului situatia difera. Complexul Energetic Hunedoara va avea buigetul aprobat de administratorul judiciar, societatea fiind in insolventa. De cealalta, parte singura societate care va avea bugetul aprobat de Executiv va fi societatea Nationala de Inchideri Mine VAlea Jiului.

Monika BACIU

Advertisements