Mãsuri de protectie socialã si solutii pentru evitarea falimentului Complexului Energetic Hunedoara. Acestea au fost cele douã teme abordate de prefectul judetului Hunedoara, Sorin Vasilescu, la ministerul Energiei. Reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a aflat la Bucuresti pentru a discuta despre situatia în care se aflã societatea energeticã.
“Am discutat despre mãsurile de protectie socialã care se impun în urma disponibilizãrilor si de solutiile identificate pentru ca societatea sã nu intre în faliment”, a declarat prefectul judetului Hunedoara, Sorin Vasilescu. Nu existã garantii cã CEH nu va intra în faliment având în vedere modul în care se miscã lucrurile la aceastã societate. “reprezentantii ministerului, dar si administratorii de la CEH fac tot ce le stã în putintã pentru ca societatea sã nu intre în faliment. Probabil va fi redimensionat, iar apoi se curãtã datoriile, încã nu se stie sub ce formã”, a mai subliniat prefectul.
În ceea ce priveste numãrul celor care vor pãrãsi complexul situatia este incertã. “Nu a fost stabilit numãrul celor care vor pleca, dar trebuie avut în vedere cã în minerit este penurie de angajati”, a mai subliniat sursa citatã. Societatea energeticã a intrat în insolventã cu datorii de 1,6 miliarde de lei, iar planul de reorganizare/restructurare se aflã în lucru.
Monika BACIU