In jurul lumii si inapoi la mai putin de 25 de ani / Un tanar din Valea Jiului a trait visul american
A re 25 de ani, dar pana acum a vazut si a facut ceea ce multi oameni nu au timp, curaj sau posibilitate sa faca intr-o viata intreaga. Valentin Avramoni este originar din Uricani, dar s-a mutat de ani buni la Timisoara, unde este si student la Facultatea de Agronomie, sectia Cadastru.

Aventura lui in lumea intreaga a inceput acum trei ani,  aproape neasteptat si nesperat, prin indeplinirea visului american.

“Totul a inceput din copilarie, cand visam sa calatoresc. Visam sa fac inconjurul lumii si sa vad mai ales America. Fiind student, am auzit de un program care se numeste Work & Travel, care mi-a dat de gandit si la care am aplicat cu incredere in 2009 si astfel am ajuns sa lucrez si sa traiesc in America, sa-mi implinesc visul american.

Acest program este unul care ajuta studentul foarte mult sa-si dezvolte personalitatea, sa inteleaga ce inseamna sa lucrezi intr-un business american in care esti ajutat, esti impins de la spate daca gresesti, nimeni nu te cearta, ci te invata pas cu pas ce inseamna sa incepi lucrul”, ne-a spus tanarul Valentin Avramoni.

Oras dupa oras, o lume dupa alta

Dupa ce si-a implinit dorinta de a  ajunge in America, Valentin a visat mai mult si mai departe. A ajuns astfel sa viziteze 22 de tari ale lumi din cele mai indepartate, iar acolo a facut lucruri aproape imposibil de  imaginat pentru cei mai multi dintre noi. “In 2009 cand am fost pentru prima data in SUA, am facut turul Americii, am vizitat foarte multe state si orase acolo si fiind pasionat de calatorii, am dezvoltat foarte mult aceasta latura. Am inteles, astfel ca nimic nu este imposibil. In 2010, din nou am facut un tur al Americii in care am inclus Hawai si Miami, iar in  2011, in octombrie – noiembrie, am facut inconjurul lumii. Nu pot sa spun ce oras mi-a placut cel mai tare, pentru ca toate au fost frumoase. Cand ajungeam intr-un loc, peste putin timp vroiam sa vad altceva, si mai frumos. Dar, ca distractie pot sa ma opresc pe Las Vegas si Bangkok, ca si peisaj pe Hawai, iar ca oras si ca frumusete a orasului, Sydney si Hong Kong ”, ne-a mai povestit Valentin.

Acum, Valentin vrea sa promoveze Romania in afara tarii, drept pentru care are in plan dezvoltarea unui proiect turistic in care sa se axeze puternic pe brand-ul lui Dracula si Transilvania.

Peste putin timp el va pleca din nou in America unde va lucra vreme de cateva luni. Cu banii castigati acolo vrea faca o alta serie de calatorii, de data aceasta in America de Sud.

Luiza Andronache