Tichete sociale cu ocazia sãrbãtorilor Pascale. Municipalitatea de la Petrosani acordã si anul acesta tichete sociale, însã existã o prevedere care îi va bucura pe beneficiari. Valoarea tichetelor va fi de 70 de lei, cu 20 de lei în plus fatã de anul trecut. Existã o serie de categorii de persoane care vor beneficia de aceste tichete.
“Ca în fiecare an a fost intiat un proiect de hotãrâre privind acordarea unor beneficii sociale sub formã de tichete sociale în sumã de 70 de lei/persoanã pentru anumite categorii defavorizate, categorii cãrora le-am acordat si în anii anteriori. Este vorba de cei de la venitul minim garantat, de persoanele care alocatie pentru ssutinerea familiei, pensionarii ale cãror venituri sunt mai mici sau egale cu suma de 800 de lei, persoanele cu handicap grav si accentuat, dar care nu au alte venituri decât indemnizatia lunarã în cazul persoanelor cu handicap grav. Am lãsat aceastã indemnizatie pentru cã anumite persoane care au handicap grav au asistent personal, iar altele îsi ridicã aceastã indemnizatie si am vrut sã nu îi defavorizãm pe cei care au indemnizatia lunarã. Ultima categorie care beneficiazã de aceste tichete este cea a somerilor care au indemnizatia de somaj mai micã sau eglaã cu 750 de lei”, a declarat Cristina Mraz, director executiv DLAS Petrosani.
Reprezentantii Directiei de Asistentã Socialã fac apel la petrosãnenii care se încadreazã în categoria beneficiarilor sã vinã sã îsi depunã cererile pânã la sfârsitul acestei luni.
“Începând cu aceastã lunã am tipãrit cererile pentru acordarea acestor beneficii si se preiau cererile si actele care însotesc aceste cereri si care dovedesc calitatea beneficiarilor. Rugãmintea noastrã este sã vinã pânã la sfârsitul lunii pentru cã dupã ce vom primi cererile noi trebuie sã le verificãm si vrem sã le distribuim înainte de Paste”, a mai spus sursa citatã. Doar în primele zile s-au depus deja peste 1000 de cereri din partea petrosãnenilor. “Anul trecut am avut în jur de 3000 de beneficiari, pânã dimineatã (marti-n.r.) aveam înregistrate aproximativ 1200 de cereri, probabil vor fi tot în jur de 3000 de cereri”, a mai subliniat Cristina Mraz.
Municipalitatea de la Petrosani acordã aceste tichete pentru achizitionarea de alimente de bazã pentru prevenirea si combaterea sãrãciei si riscului de excluziune socialã
Monika BACIU