Experti judiciari contestati de un cetãtean. Un locuitor din municipiul Petrosani cere anularea autorizatiei de functionare a telescaunului TS3, iar procesul a ajuns la faza expertizelor de zgomot si de vibratii. Contestatarul a fãcut cerere pentru recuzarea expertului.
Astfel, procesul a fost amânat “pentru ca reclamanta sã timbreze cererea de recuzare a expertului, sã precizeze dacã îsi mentine cererea de chemare în judecatã a Prefectului judetului Hunedoara, sã precizeze obiectul acesteia în sensul de a arãta dacã este o cerere de chemare în judecatã a altor persoane care ar putea sã pretindã aceleasi drepturi ca si reclamantul sau este o cerere de obligare a Prefectului de emitere a unui act în temeiul Legii nr.554/2004, precum si fatã de lipsa raportului de expertizã”
În urmã cu doi ani de zile, municipalitatea de la Petrosani a reusit sã punã în functiune noul telescaun care sã deserveascã statiunea montanã Parâng. Aceastã investitie majorã pentru promovarea si dezvoltarea turismului din zonã nu este pe placul tuturor si asta pentru cã o familie din localitate se aratã deranjatã de zgomotul produs de instalatia pe cablu. “Mai trebuie realizatã si expertiza privind vibratiile produse de noul telescaun, dar nu stim unde gãsim un asemenea expert”, au declarat reprezentantii Primãriei Petrosani.
Expertul care a mãsurat decibelii produsi de noul telescaun din Parâng este din judetul Gorj, iar raportul urmeazã a fi depus la Tribunalul Hunedoara acolo unde se judecã cauza. Reclamanta a avut însã si o propunere de a vinde cabana municipalitãtii, aceasta solicitând verbal suma de 500 de mii de euro. Municipalitatea de la Petrosani a trebuit sã depunã în instantã documente prin care sã rezulte cã a solicitat acceptul locuitorilor zonei pentru realizarea telescaunului.
“Pârâtul municipiul Petrosani sã depunã copie dupã certificatul de urbanism nr.53/2010 si sã comunice dacã s-a cerut acordul vecinilor în prealabil construirii statiei, în caz afirmativ sã comunice o copie a acestui acord, pentru ca mandatara sã depunã procura specialã datã de reclamantã cu privire la formularea oricãrui fel de cerere în cauzã, pentru a se reveni cu adresã la expert prin care se va solicita sã comunice instantei dacã a acceptat lucrarea, sã comunice un termen necesar efectuãrii si un onorariu estimativ”, se aratã într-una din solutiile instantei.
Municipalitatea de la Petrosani a inaugurat, acum doi ani de Sfântul Andrei, Telescaunul TS 3 care are punctul de plecare în incinta Hotelului Rusu iar statia de întoarcere în zona unde s-a aflat „Cãsuta din povesti”. Telescaunul TS3 are o capacitate de 1200 turisti/orã si deserveste atât persoanele care viziteazã masivul Parâng cât si schiorii care folosesc pârtiile 2A, 2C si 2B. TS3 are o lungime de 2,2 km, fiind deservit de un numãr de 74 de scaune a câte patru locuri fiecare.
Monika BACIU