Încã 15 gospodãrii individuale din orasul Petrila vor beneficia, în mai putin de o lunã, de acces la reteaua publicã de apã potabilã din Valea Jiului.
În acest sens, în cursul zilei de marti, 15 martie 2016, directorul general al Apa Serv, Costel Avram împreunã cu Seful Departamentului Dezvoltare, Monica Tarcea si seful Departamentului Tehnic, Florin Donisa au avut o întâlnire cu locuitorii din zona strada Jiet (dinspre Maleia spre Molivis), pentru a analiza, la fata locului, posibilitatea racordãrii unui numãr de aproximativ 15 case particulare la reteaua de apã potabilã a Vãii Jiului. ”Rãmânem consecventi modului nostru de lucru din anul precedent si, acolo unde existã posibilitatea de a face investitii pentru ca oamenii sã beneficieze de apã potabilã, ne asumãm fãrã nici un fel de rezerve aceste investitii”, spune Costel Avram, directorul general al Apa Serv. Acesta explicã faptul cã, datoritã investitiilor realizate anul trecut în zona Molivis, din economiile fãcute la prima etapã a proiectului derulat cu fonduri europene pentru extinderea retelelor de apã si canalizare din Valea Jiului, s-au creat conditiile tehnice care permit acum extinderea retelei de apã cu încã 450 de metri, la care se adaugã alti 350 de metri pentru efectuarea bransamentelor pentru locuintele din zona Maleia (str. Jiet).
”Dacã pânã acum, oamenii din aceastã zonã se aprovizionau cu apã industrialã din conducta minei Livezeni, în circa o lunã de zile acestia vor avea acces la apã potabilã 24 de ore din 24, prin intermediul acestei investitii pe care Apa Serv o va realiza din fonduri proprii, investitie care va demara încã din cursul acestei sãptãmâni”, precizeazã Costel Avram.
La întâlnirea de marti cu cetãtenii din zona în care va demara noua investitie a operatorului regional de apã din Valea Jiului au participat si primarul orasului Perila, Ilie Pãducel precum si viceprimarul localitãtii, Vasilicã Jurca. ”Iatã cã dupã ce operatorul de apã a fãcut acele lucrãri de extindere a retelelor de apã potabilã în cartierul Molivis, împreunã am gãsit solutii pentru ca alte aproximativ 15 gospodãrii ale cetãtenilor din zona Maleia sã poatã fi, la rândul lor racordate la reteaua publicã de apã potabilã si, pentru acest lucru, vreau sã le multumesc celor de la Apa Serv pentru operativitatea cu care au rãspuns si solicitãrilor venite din partea acestor cetãteni ai orasului Petrila. Vreau sã mai adaug doar cã, dupã finalizarea lucrãrilor la apã, pe toate ulitele din aceastã zonã a orasului nostru, vom trece la realizarea lucrãrilor de asfaltare ”, a declarat Ilie Pãducel, primarul orasului Petrila.
”La solicitarea cetãtenilor din zona Maleia de a gãsi o solutie pentru ca si dânsii sã poatã beneficia de apã potabilã din reteaua publicã a Vãii Jiului, am gãsit întelegere la cei de la Apa Serv, împreunã cu care am identificat solutiile tehnice de realizare a acestei investitii, care va demara efectiv în aceste zile. În acelasi timp, lucrãm deja la proiectul privind asfaltarea strãzilor spre gospodãriile cetãtenilor din zona Molivis si vom extinde acest proiect de asfaltare si la casele din zona Maleia, imediat ce se vor finaliza lucrãrile de bransament la reteaua de apã potabilã ”, aratã, la rândul sãu, viceprimarul orasului Petrila, Vasilicã Jurca.
Biroul de presã Apa Serv Valea Jiului