Reprezentantii Comisiei Europene vin la Bucuresti pentru a discuta pe tema Complexului Energetic Hunedoara. Reprezentantii Ministerului Energiei încearcã sã transforme ajutorul acordat, anul trecut, Complexului Energetic Hunedoara în ajutor de restructurare.
Pentru acest lucru e nevoie de avizul Comisiei Europene, astfel cã la sfârsitul lunii o delegatie europeanã va veni la Bucuresti pentru a discuta acest aspect.
“În vederea sustinerii planului de restructurare, au avut loc douã întâlniri cu reprezentantii DG Competition, la una cu participarea presedintelui Consiliului Concurentei si secretarului de stat din ministerului Energiei, dl. Cristian Busu, iar la cea de-a doua cu participarea dlui. Vice-prim ministru Costin Borc si a presedintelui Consiliului Concurentei, în urma cãrora a reiesit faptul cã planul de reorganizare nu respectã întru-totul prescriptiile din “orientãrile privind ajutoarele de stat pentru salvarea si restructurarea întreprinderilor nefinanciare aflate în dificultate (…) formulându-se totodatã si o serie de observatii tehnice si financiare” conform informãrii transmise de Consiliul Concurentei, în data de 22.03.2016 o delegatie a DG Competition urmeazã sã se deplaseze la Bucuresti pentru a discuta cu autoritãtile române cazurile sensibile printre care si CEH”, sustine ministrul Energiei, Victor Grigorescu.
Monika BACIU