Înscrierile la clasa pregãtitoare pe ultima sutã de metri

Au mai rãmas câteva zile pânã când pãrintii pot depune cererile de înscriere la clasa pregãtitoare. Vineri este ultima zi în care se mai pot depune aceste cereri, iar la Scoala Generalã IG Duca din Petrosani mai sunt doar 15 locuri disponibile.
“Noi asteptãm elevii la noi la scoalã, o scoalã cu rezultate foarte bune, la clasa pregãtitoare avem 100 de locuri si încã mai avem locuri pentru cei care vor sã vinã sã se înscrie. Mai avem vreo 15 locuri libere”, a declarat Nicoleta Demeter, director Scoala Generalã IG Duca Petrosani.
Potrivit statisticii Ministerului Educatiei, doar în prima zi au fost depuse peste 300 de cereri de înscriere la grãdinitã. Astfel, luni, 29 februarie, pânã la ora 20:00, au fost completate la nivel national 22.007 cereri. Dintre acestea, 19.417 cereri (88,2%) vizeazã copiii cu vârsta de 6 ani, împliniti înainte de data de 1 septembrie 2016, iar 2.590 de cereri (11,8%), copiii cu vârsta de 6 ani (împliniti începând cu data de 1 septembrie 2016). În judetul Hunedoara în prima zi de înscrieri au fost depuse 343 de cereri. La nivelul judetului Hunedoara sunt disponibile aproximativ 3500 de locuri. Pãrintii au timp sã îsi înscrie copiii în clasa 0 pânã pe data de 18 martie.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.