Legea prea blândã încurajeazã abuzurile

Doi câini care apãrau de hoti o afacere privatã din cartierul Colonie-Petrosani au fost legati si înfometati luni în sir, pânã când unul dintre locuitorii cartierului a vãzut animalele si a intervenit. Acestuia i s-a fãcut milã de cãtei si l-a anuntat pe stãpânul câinilor cã-l va da pe mâna politistilor.
Câinii din rasa boxer au fost adusi de stãpânul lor la un gater situat fatã în fatã cu statia municipalitãtii din cartierul Colonie. Omul lucreazã la gater si se folosea de câini pentru pazã, mai ales cã gaterul este situat într-un cartier în care se comit multe furturi. Devotamentul si ajutorul celor doi câini a fost ”recompensat” de stãpân cu lanturi si înfometare. Timp de trei luni de zile, cei doi câini au fost tinuti legati fãrã apã si hranã, iar unul dintre ei a murit si celãlalt, o cãtelusã, este piele si os. ”M-am luat de mosul care are câinii si i-am spus sã-i dezlege când am vãzut cum aratã. Masculul a iesit din curte si cãuta de mâncare prin gunoaiele aruncate aici (n.r. pe un teren viran din zonã), dar nu se mai prea putea tine pe picioare. Am înteles cã ar fi fost prins de hingheri si eutanasiat sau a murit de foame, cã aici nu s-a mai întors. Cãtelusa încã este aici si ati vãzut-o, o sã aibã aceiasi soartã, e piele si os”, spune bãrbatul. Acesta l-a avertizat pe stãpânul animalelor cã-l va reclama la protectia animalelor dacã nu le va îngriji, însã fãrã folos.
Chiar dacã este contrazis de martori, stãpânul câinilor spune cã a primit cei doi boxeri de câteva luni si s-a ocupat de ei. ”Au fost la Aninoasa, când i-a adus, prin februarie, erau si mai rãu. Acum îsi revine cãtelusa, cã eu îi dau sã mãnânce”, a sustinut stãpânul animalelor. Nu ar vrea sã renunte la cãtelusã, pentru cã încã este în stare sã tinã intrusii la distantã datoritã aspectului sãu de câine de pazã. Cum masculul a murit, doar femela mai poate fi salvatã, însã cel care a semnalat cazul de cruzime împotriva animalelor se îndoieste cã autoritãtile vor interveni. ”Nici un politist de la Petrosani nu se va deranja sã se ducã si sã constate cã e vorba de un câine maltrat si sã-i punã în vedere stãpânului cã e obligat sã-l îngrijeascã. De medicul concesionar al DSV nu are rost sã mai vorbim”, crede cel care a semnalat situatia. Acest caz nu este unul singular si aduce în actualitate necesitatea înãspririi pedepselor pentru cei care comit acte de cruzime împotriva animalelor.
Maximilian Gânju

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.