Parteneriatul de înfrãtire dintre municipiul Petrosani si orasul Varpalota din Ungaria continuã si în acest an, astfel cã weekendul trecut la sediul administratiei locale a fost semnat programul comun al activitãtilor din acest an.
Evenimentul a coincis si cu Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, astfel edilii de la Petrosani au demonstrat, încã o datã, strânsa colaborare pe care o au cu etnicii maghiari. “Existã activitãti noi, am semnat parteneriatul de colaborare cu cei de la Varpalota, pe anul 2016, în plus fatã de activitãtile consacrate avem douã nou activitãti. E vorba de schimbul de experientã între copiii nostri de la scoala de muzicã si cei de la scoala de muzicã din Varpalota si un parteneriat între societatea civilã de aici si societatea civilã din Varpalota. În data de 12 iunie va pleca o delegatie din partea mass-media din Petrosani la Varpalota si ulterior vor veni cei din Varpalota la noi”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Reprezentantul delegatiei din Varpalota se declarã încântat de programul activitãtilor din acest an, mai ales cã s-a stabilit si o nouã actiune careîi are în prim-plan pe copiii scolii de muzicã din cele douã localitãti.
“Având în vedere cã sunt pedagog mã multumeste foarte mult acest element al programului în care sunt implicati copiii si mai ales începerea parteneriatului dintre cele douã scoli de muzicã, astfel încât si copiii talentati sã facã parte din acest program de colaborare. Având în vedere cã este si o relatie de familie între mine si reprezentantul media din Varpalota cu mare plãcere si toatã puterea voi propune aceastã colaborare între cele douã societãti (schimbul de experientã dintre mass-media din cele douã localitãti înfrãtite-n.r.). Sunt pentru prima datã în Petrosani si având în vedere cã si noi avem mai multe orase înfrãtite, aceasta este cea mai dezvoltatã prin activitãtile desfãsurate”, a subliniat Agnes Simon, consiler local la Varpalota. Pentru acest an, programul comun de activitãti al comunitãtilor locale din Petrosani si Varpalota prevede participarea unei delegatii oficiale din Várpalota la manifestãrile dedicate Zilelor Municipiului Petrosani, organizarea unor tabere scolare pe bazã de reciprocitate, cu grupuri de 20 de elevi si 5 însotitori, dar si multe altele.
Monika BACIU