Cât cãrbune dau minele pe închidere?

Minele pe închidere, Paroseni si Uricani au stabilit care va fi productia ce o vor livra cãtre Termocentrala Paroseni, respectiv pentru Complexul Energetic Hunedoara. Mai mult, directorul Societãtii de Închideri de Mine, Aurel Anghel, spune cã are promisiuni si cã vor fi plãtiti la timp.
Degringolada prin care trece acum Complexul Energetic Hunedoara le dã fiori si minerilor care lucreazã la Societatea de Închideri de Mine. Toti asteaptã banii pe productia livratã, iar pânã la sfârsitul acestui an a si fost fãcut un plan. „Am finalizat negocierile cu CEH si am încheiat un contract pânã la data de 31 decembrie pe o cantitate de 232.000 de tone. Este o cantitate care ne asigurã exploatarea eficientã a resurselor de la SNÎM si care respectã planul de închidere si de exploatare a rezervelor pânã la închiderea definitivã a celor douã unitãti care mai realizeazã productie la aceastã datã, mina Paroseni, respectiv mina Uricani”, a declarat Aurel Anghel, directorul general SNÎMVJ.
Mai rãmâne doar ca sã-si primeascã banii pe cãrbunele livrat, iar pentru asta s-au dat sigurãri din partea administratorului de la CEH. Asta pentru cã situatia este una extrem de dificilã în acest moment. „Am discutat si cu administratorul special si cu administratorul judiciar si ne-au dat asigurãri cã în lunile urmãtoare nu vor fi probleme si ne vor asigura banii pe productia de cãrbuni contractatã, urmând ca sã parcurgã si ei acel program de restructurare”, a mai adãugat Aurel Anghel. Ambele societãti, chiar dacã reprezintã entitãti diferite, depind de ceea ce vor decide administratorii de la CEH. Media productivitãtii la cele douã mine pe închidere, Paroseni si Uricani este de aproximativ 1.300 de toone pe zi si pânã acum, în primele douã luni ale acestui an, minerii de la neviabile si-au onorat obligatiile.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.