Teroarea soferilor care tanziteazã soseaua de centurã a Petrosaniului – gropile, vor dispãrea din 15 martie, însã nu în totalitate. Craterele vor fi doar peticite si asta pentru cã artera este doar în administrarea autoritãtilor locale, lucru ce împiedicã o reabilitare totalã.
Aratã ca dupã bombardament, iar lucrãrile efectuate toamna trecutã, la canalizare, au amplificat si mai mult dezastrul pe centura ocolitoare a municipiului Petrosani. Chiar dacã s-au fãcut nenumeroase demersuri, încã admnistratia publicã localã nu a reusit sã obtinã dreaptul de a asfalta artera rutierã. Asa cã singurul lucru care le mai rãmâne de fãcut autoritãtilor de aici este ca si în acest an sã aloce bani pentru peticire. Reparatiile sunt preconizate a începe de la jumãtatea acestei luni.
”Vom intra în reparatie cu centura orasului, dar si cu celelalte strãzi pe care au apãrut gropi si necesitã astfel de mãsuri. Pânã atunci vom merge doar cu împietruiri sau cu alte solutii temporare. Dupã data de 15 martie, când si statiile de asfalt vor fi pornite vom începe în fortã pentru a astupa toate gropile apãrute în timpul iernii”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Iar dacã prima parte a centurii, adicã portiunea cuprinsã între Biserica Catolicã si sensul giratoriu cu avion va fi doar peticitã, pe cealalta parte, de la avion la stratiile peco din zona Livezeni, se va turna covor asfaltic pentru cã admnistratia publicã localã, în urma unei colaborãri cu Consiliul Judetean Hunedoara, au reusit sã gãseascã bani pentru ca aceasta bucatã din artera rutiera sã fie reabilitatã în totalitate.
Adina PÃDURARU