Dati în judecatã pentru cã au primit îngrijiri medicale

Sãnãtatea împinsã la extrem. România este tara unde orice se plãteste. Astfel, potrivit unor reglementãri orice accident fie acesta domestic, rutier sau de orice fel poate pune victima în postura de plãti din propriul buzunar îngrijirile medicale.
Unitatea medicalã din Petrosani arezeci de procese cu persoane care au fost victimele unor agresiuni sau accidente. “Conform legislatiei în vigoare orice pacient care este victima unei agresiuni trebuie sã recupereze banii, fie de la persoana în cauzã fie de la persoana care a generat agresiunea în momentul în care exista o hotãrâre judecãtoreascã definitivã”, a declarat managerul SUP, medicul Alin Vasilescu. Zeci de pacienti sunt trimisi în judecatã pentru cã au primit îngrijiri medicale.
“Sunt multe astfel de cazuri iar sumele sunt mari. Marea majoritate sunt cerute de Casa de Asigurãri care doreste banii înapoi pentru niste servicii care nu sunt urmãri ale unor afectiuni medicale obisnuite si care sunt provocate de cineva. Firmele de asigurare intra în ecuatie ca reprezentanti ai pacientilor pe care îi asigura sau la asigurãrile RCA pe care le fac cu diversi pacienti”, a mai subliniat sursa citatã.
Instanta de la Petrosani a dat câstig de cauzã unitãtii medicale în mai multe astfel de cazuri. “Admite în parte cererea formulatã de reclamantul Spitalul de Urgentã Petrosani, în contradictoriu cu pârâta S.C. Asigurare Româneascã Asirom Vienna Insurance Group S.A. Obligã pârâta sã plãteascã reclamantului suma totalã de 176,64 lei reprezentând valoarea prejudiciului suferit de acesta ca urmare a cheltuielilor efective ocazionate de îngrijirea medicalã acordatã numitilor (…), precum si a dobânzii legale aferente acesteia de la momentul rãmânerii definitive a prezentei hotãrâri. Ia act de faptul cã nu s-au solicitat cheltuieli de judecatã”, se aratã în solutia instantei de la Petrosani.
Situatia e dusã pânã într-un extrem de prost gust. Potrivit prevederilor în vigoare, sunt considerate accidente din culpã si banalele cãzãturi care sunt soldate cu fracturi sau accidentele domestice.
Monika BACIU

Advertisements