Groapa de gunoi de la Vulcan mai poate functiona pânã în varã, iar apoi, dacã nu va fi perfectatã modalitatea de transportare a deseurilor la deponeul ecologic de la Bârcea Mare, vor fi probleme în Valea Jiului. Cert este cã din 18 februarie, la Vulcan nu mai au voie sã depoziteze gunoiul menajer decât masinile din Valea Jiului.
Toate deseurile din Valea Jiului ajung acum la groapa de gunoi din Vulcan. Aceasta mai poate, însã, functiona doar câteva luni si încã nu se fac demersuri pentru ca gunoiul sã fie transportat spre Bârcea Mare si nici spre statia de transfer de la Petrosani. Un singur lucru este sigur, si anume acela cã la Vulcan nu vor mai ajunge pe platforma de gunoi alte deseuri din varã.
„Din pãcate, pânã în luna iulie, la jumãtatea lunii se mai pot depune deseuri pe groapa de gunoi a municipiului Vulcan. Dupã aceastã datã, o sã vedem ce se hotãrãste la nivelul Consiliului Judetean Hunedoara”, a declarat Cristian Merisanu, viceprimar al municipiului Vulcan. Deponeul ecologic de la Bârcea Mare a fost construit în mai putin de un an, iar finantarea proiectului a fost asiguratã din fonduri europene. Valoarea investitiei este de aproximativ 21 de milioane de euro, iar obiectivul face parte din sistemul de management integrat al deseurilor din judetul Hunedoara, a cãrui valoare este de peste 56 de milioane de euro. La Petrosani este o statie de sortarea deseurilor, însã, deocamdatã nu se vorbeste nici mãcar despre colectarea selectivã, iar în 4 luni groapa de la Vulcan se închide.
Diana Mitrache