Sorin Constantin Palesicã este acuzat de lovire si alte violente iar dosarul sãu se aflã în procedura de filtru. Urmeazã ca magistratii Judecãtoriei Petrosani sã stabileascã si primul termen de judecata pe fond.
Individul de 33 de ani, din Lupeni, care a bãtut o tânãrã salvamontistã în Straja, dar si doi angajati ai unui club din statiune, rãmâne în celula de arest.
Judecãtorii au considerat cã individul reprezintã pericol social si nu poate fi cercetat sub o altã mãsurã mai permisivã. În acest dosar sunt trei pãrti vãtãmate, dar si un jandarm care va rãspunde în fata unui procuror militar dupã ce a fost cercetat de IJJ Hunedoara, pentru incidentul din statiune. Militarului i s-a reprosat cã nu a intervenit când a vãzut cã interlopul provoacã scandal. În realitate, jandarmul a trimis un mesaj SMS colegilor lui aflati în serviciu si le-a cerut sã intervinã de urgentã. A ajutat la imobilizarea agresorului dar actiunile sale au fost considerate tardive, desi o actiune în fortã din partea sa ar fi putut fi interpretatã ca un abuz si era pasibil de o pedeapsã penalã. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Petrosani au finalizat cercetarea penalã în cazul lui Constantin Sorin Palesicã (33 de ani) si îl acuzã de infractiunile de lovire si alte violente, fapte pentru care ar putea primi o sentintã cu executare în conditiile în care este recidisvit.
Reamintim cã interlopul, din municipiul Lupeni, a provocat un scandal monstru în statiunea Straja. Palesicã a lovit o salvamontistã din statiune, Miruna Inel (21 de ani) pe care a lãsat-o inconstientã.
Maximilian Gânju