Desigur, poate cã titlul de mai sus poate sã aparã ca unul pompos, dar pentru echipele din zonanoastrã, meciul Minerul Uricani (loc 12) si Inter Petrila (loc 4) pare a fi cel mai interesant.
Echipa de la Uricani, cu nu mai putin de sapte juniori în lotul mare, dar si cu „veteranul” Raul Cismasiu (C.S. Vulcan) ca noutate, sperã sã reuseascã mai mult de douã victorii în actualul retur, încercând chiar din prima etapã, cu Inter Petrila. De partea cealaltã, petrilenii vor aborda meciul de la Uricani cu multã prudentã, constienti de faptul cã oricând se poate produce o surprizã.
Cealaltã favoritã la locul 1, din Valea Jiului, Hercules Lupeni, joacã la Aurul Brad, pe care a învins-o în tur lejer cu 2-0.
„Va fi un meci greu. Am pierdut o serie de jucãtori: Konicika a renuntat la fotbal, Curtean, D. Savu si Ciorâia sunt accidentati. Sper ca noii veniti, fratii Cosmin si Darius Ursachi, Firan si I. Rosian, sã debuteze cu brio”, a declarat Dan Voicu, antrenorul echipei din Lupeni.
Jiul Petrosani va juca la Aurul Certej: „Nu ne gândim prea departe. În situatia actualã, scopul nostru este acela de a supravietui. Important este ca echipa de juniori sã învingã, pentru a ne bate mai departe la locul 1” a spus Cosmin Kanduth, antrenorul echipei Jiul.
C.S. Vulcan se confruntã cu destule probleme de lot, dar noul antrenor Toni Sedecaru este încrezãtor în ceea ce priveste primul meci cu Hategul: „Sper sã debutãm cu o victorie, în conditiile în care avem o serie de jucãtori tineri. Ar fi una de moral, mai ales cã noi am pierdut o serie de jucãtori fatã de tur, reusind sã încropim o echipã în ultimul moment” a precizat Sedecaru.
În fine, Universitatea Petrosani (locul 10) se deplaseazã la echipa aflatã un loc mai jos, Victoria Cãlan: „Ne-am dori un rezultat bun, ca sã pornim cu dreptul. Eu cred cã vom avea un retur ascendent, sã terminãm undeva în primele opt locuri, în conditiile în care turul a fost unul sub asteptãri” a spus antrenorul studentilor, Gabi Nitu.
Genu TUTU