Doi tineri, din localitatea Petrila, au fost implicati într-un tragic accident de circulatie produs miercuri dimineata. Unul dintre ei a murit pe loc iar celãlalt se luptã pentru a trãi.
Tragedia a avut loc în centrul orasului Petrila, miercuri dimineatã în jurul orei cinci, iar soferul de 26 de ani conducea un bolid înmatriculat în Anglia. De altfel, tânãrul venise acasã pentru o micã vacantã si a petrecut alãturi de un alt amic încã din seara de 8 martie. Spre dimineatã, profitând de faptul cã principalul bulevard al localitãtii era gol, a fãcut mai multe ture prin oras gonind cu vitezã foarte mare, dupã cum le-au spus politistilor martorii accidentului. Autoturismul a derapat si a lovit cu partea dreaptã o autoutilitarã de la societatea localã de salubritate aflatã la acea orã la curãtenie.
”L-am vãzut cã a tot dat ture cu masina prin oras si avea vitezã. La un moment dat am simtit o izbiturã puternicã în spatele masinii si când am coborât am vãzut cã erau fãcuti praf”, le-a spus politistilor soferul autoutilitarei. Impactul a fost nimicitor, iar soferul a murit pe loc în timp ce amicul lui aflat pe scaunul din stânga a fost pur si simplu aruncat din masinã. Cei prezenti la fata locului, dupã modul în care a fost distrus bolidul, cred cã la impact avea aproape 140 de km/h. ”Pânã si partea din spate a sasiului s-a deformat si e posibil sã fi avut între 120 si 140 de km/h în momentul coliziunii”, spun martorii. Pompierii si paramedicii SMURD din Petrosani chemati la locul tragediei n-au mai putut face nimic pentru a-l salva pe sofer si a fost nevoie de interventie pentru a-l scoate pe tânãr din mormanul de fiare contorsionate, a precizat comandantul Detasamentului de Pompieri Petrosani, Adrian Avram. ” Neadaptarea vitezei la conditiile de drum pare sã fi fost cauza producerii accidentului. Au lovit o autoutilitara care fãcea curãtenie la ora respectivã. Am fãcut cercetãrile la fata locului, masurãtorile si s-a întocmit dosar penal în cauzã”, a declarat seful Politiei Petrila, comisarul Ovidiu Zaharie. Anchetatorii bãnuiesc cã tânãrul aflat la volan se afla sub influenta bãuturilor alcoolice, însã acest lucru urmeazã a fi stabilit cu certitudine de cãtre medicii legisti. Tânãrul de 23 de ani rãnit în accident a intrat în sala de operatie, iar o comisie complexã formatã din medici se luptã pentru viata lui.
Bogdan Uidilã era, potrivit apropiatilor, sofer pe TIR, dar abilitãtile de sofer nu i-au fost de folos la o vitezã estimativã de 130 km/h. S-a izbit cu putere, iar masina s-a fãcut zob. Celãlalt pasager este Cosmin Alexandru Balaban de 24 de ani, care a fost operat de medicii de la Spitalul de Urgentã din Petrosani, fiind în stare gravã si acum se aflã internat pe sectia de Terapie Intensivã a Spitalului din Petrosani.
Maximilian Gânju
Diana Mitrache