Mai dureazã judecarea apelului privind declansarea insolventei Complexului Energetic Hunedoara. Apelurile formulate la solutia Tribunalului Hunedoara privind intrarea în insolventã a CEH au ajuns din data de 19 februarie la Curtea de Apel Alba Iulia, însã vor mai trece câteva zile pânã când se va fixa un termen de judecatã.
„Potrivit noului cod de procedurã civilã s-au schimbat putin lucrurile. Se stabilesc terme de judecatã dupã ce se depun pãrtile scrise. Instanta a trimis tuturor pãrtilor pãrtile scrise, iar cei din dosar trebuie sã depunã exceptiile sau alte solicitãri. Abia dupã ce trece acest termen se va fixa o datã de judecatã, iar tot atunci va fi pronuntatã si solutia”, a declarat Cosmin Munteanu, purtãtorul de cuvânt al Curtii de Apel Alba Iulia.Potrivit noului cod de procedurã civilã, judecãtorul, de îndatã ce constatã cã sunt îndeplinite conditiile prevãzute de lege pentru cererea de chemare în judecatã, dispune, prin rezolutie, comunicarea acesteia cãtre pârât, punându-i-se în vedere cã are obligatia de a depune întâmpinare, sub sanctiunea prevãzutã de lege, care va fi indicatã expres, în termen de 25 de zile de la comunicarea cererii de chemare în judecatã. Întâmpinarea se comunicã de îndatã reclamantului, care este obligat sã depunã rãspuns la întâmpinare în termen de 10 zile de la comunicare. Pârâtul va lua cunostintã de rãspunsul la întâmpinare de la dosarul cauzei în termen de 3 zile de la data depunerii rãspunsului la întâmpinare, judecãtorul fixeazã prin rezolutie primul termen de judecatã, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezolutiei, dispunând citarea pãrtilor.
Douã dosare distincte au fost înregistrate pe rolul instantei. Unul face referire strict la deschiderea procedurii de insolventã a CEH, iar cel de-al doilea este o opozitie la aceastã procedurã. Adicã se contestã intrarea societãtii în insolventã. Reprezentantii Complexului Energetic Hunedoara au formulat apel dupã intrarea în insolventã a societãtii, acestia fiind nemultumiti de decizia instantei privind administratorul judiciar. Casa de Insolventã GMC Craiova a fost desemnatã lichidatorul CEH, aceasta fiind propunerea unuia dintre creditori.
Instanta nu a admis propunerea statului si anume Euro Insol, societate administratã de Remus Borza. Niciunul dintre cele douã dosare de la Curtea de Apel Alba Iulia nu au primit încã termen de judecatã.
Monika BACIU