Evident cã performanta echipei de rugby Stiinta Petrosani, promovarea în Superliga, a rãmas fãrã rãsunet la autoritãti. Ca si în alte douã situatii similare în ultimii ani, echipa s-a resemnat, urmând a lua startul din toamnã tot în Divizia Nationalã de Seniori (DNS), o inventie de neînteles pentru termenul corect de Divizia „B” sau Liga a II-a.
Ca sã nu „uite” rugby-ul, sportivilor li s-a pregãtit pânã atunci o nouã competitie – de fapt, una de traditie –, Cupa României, în care intrã echipele din toate ligile – Superliga, DNS si Divizia A (adicã Liga a III-a) –, care au fost împãrtite pe criterii valorice si geografice.
Astfel, Grupa a II-a valoricã va cuprinde opt echipe împãrtite în douã serii, Stiinta Petrosani fiind reprtizatã în „Seria Transilvania” (unde se aflã si Buzãul!?), urmând a sustine cinci jocuri tur-retur, în perioada 19 martie – 23 aprilie a.c.
În primul joc (vezi tabelul), petrosenenii vor juca sãptãmâna viitoare în „Dealul Institutului” cu C.S. Mãnãstur Cluj, o debutantã la acest nivel.

Cupa României 2016
Grupa val. 2 – Seria Transilvania
Tur
Etapa 1, 19 martie
Stiinta Petrosani – CS Mãnãstur Cluj
RC Stejarul Buzãu – CSUAV Arad
Etapa a 2-a, 26 martie
CS Mãnãstur Cluj – CSUAV Arad
Stiinta Petrosani – RC Stejarul Buzãu
Etapa a 3-a, 2 aprilie
RC Stejarul Buzãu – CS Mãnãstur Cluj
CSUAV Arad – Stiinta Petrosani
Retur
Etapa a 4-a, 9 aprilie
CS Mãnãstur Cluj – Stiinta Petrosani
CSUAV Arad – RC Stejarul Buzãu
Etapa a 5-a, 16 aprilie
CSUAV Arad – CS Mãnãstur Cluj
RC Stejarul Buzãu – Stiinta Petrosani
Etapa a 6-a, 23 aprilie
CS Mãnãstur Cluj – RC Stejarul Buzãu
Stiinta Petrosani – CSUAV Arad
Genu Tutu