De douã zile, Adrian Sucilã, fost politist la Vulcan stã în greva foamei în fata Judecãtoriei din Petrosani, pentru cã nu este de acord cu sentinta definitivã pe care a primit-o în dosarul în care a fost acuzat de sex cu un minor. Avocatul sãu, Daniel Tomescu nu s-a pronuntat încã, desi a recunoscut cã în aceastã situatie nu existã parte vãtãmatã si nici minor abuzat.
Adrian Sucilã a intrat în greva foamei în fata Judecãtoriei Petrosani luni dimineatã si încã nu renuntã la aceastã formã de protest. El considerã cã i s-a fãcut o nedreptate, dupã ce a fost condamnat si i s-a interzis sã mai dea ochii cu cei din familia Angelei Stoica, fost viceprimar la Vulcan, mai ales cã minorul, acum major, nu s-a considerat niciodatã parte vãtãmatã. Avocatul care l-a apãrat pe fostul politist, însã, nu s-a pronuntat încã pe acest subiect. „Începând de luni, domnul Sucilã a intrat în greva foamei si a înteles sã îsi manifeste nemultumirea fatã de decizia pronuntatã de Curtea de Apel Alba Iulia, prin care a fost mentinutã condamnarea la pedeapsa închisorii, sub supraveghere, pronuntatã de Judecãtoria Petrosani. El apreciazã cã este nevinovat fatã de probatoriul administrat în cauzã si, pe cale de consecintã, solutia pronuntatã de Curtea de la Alba Iulia este una nedreaptã. Pânã nu este motivatã decizia Curtii de Apel Alba Iulia, nu pot sã fac mai multe precizãri cu privire la mitivele care au stat la baza mentinerii acestei condamnãri”, a declarat Daniel Tomescu, avocatul apãrãrii.
Minorul de atunci, acum major a sustinut mereu cã nu a fost abuzat nici de Adrian Sucilã, nici de sora sa Mihaela, iar asta reiese si din depozitia acestuia în fata instantei. Alexandru a semnat o declaratie în care a scris cã nu este parte vãtãmatã pentru cã „nu am fost abuzat si nu a existat niciodatã vreun act sexual de nici un fel între mine si Sucilã Dan Adrian, aspect arãtat de la început pe întreg parcursul urmãririi penale cât si în fazele de judecatã”. Tânãrul sustine cã nu a fost niciodatã parte vãtãmatã sau persoanã vãtãmatã, ci „victimã a celor care prin orice fel de mijloace de constrângere, respectiv organele de urmãrire penalã, au încercat sã îmi atribuie calitatea de parte vãtãmatã, sau victimã”.
Cu toate acestea Adrian Sucilã a fost condamnat pentru act sexual cu un minor, motiv pentru care acum stã în greva foamei.
Diana Mitrache