Nimeni nu a reclamat faptul cã de mai bine de o sãptãmânã, o teavã de termoficare spalã cu apã fiartã zona aflatã între Colonia Petrosani si cea din apropierea Pietei centrale, pe soseaua de centurã. Apa si aburii sunt vizibili din stradã, însã, cei de la Termoficare habar nu aveau de asta.
De luni, 29 februarie, conducta principalã ce trece prin spatele Pietei de la Petrosani, în imediata vecinãtate a soselei de centurã, curge neîncetat, sau, mai bine zis, nimeni nu a reclamat defectiunea. Apa a curs neîncetat si a fiert toate buruienile din zonã, inflitrându-se direct în pârâul care trece prin apropiere si care se varsã în Jiu. Nimeni nu a sesizat cã aburii ajung pe DN 66 si pot încurca circulatia si responsabilii de la termoficare abia acum spun cã vor anunta defectiunea la Paroseni. „Nu am avut nicio informatie pânã în decursul zilei de azi (n.r marti, 8 martie).
Eu mã voi duce la Termocentrala Paroseni si, bineînteles, voi comunica aceastã situatie celor în drept, având în vedere faptul cã magistrala este defectã în zona de trecere care alimenteazã scoala nr. 2. Aceasta le apartine celor de la Paroseni si îi vom anunta pe ei sã remedieze aceastã situatie”, a declarat Ovidiu Munteanu, director SC Termoficare Petrosani. Nu este primul defect de pe magistrala de alimentare cu agent termic. Tevile plesnesc din cauza vechimii, iar în acest loc se pare cã au si stat oameni, pentru cã sub pod, peste tevi existã si o plapumã si mai multe obiecte de uz personal.
Diana Mitrache