Eficientã energeticã pe bani europeni

Aproape 30 de blocuri urmeazã a fi anvelopate în Uricani. Europenii pun la bãtaie fonduri europene pentru cresterea eficientei energetice, iar edilii din Uricani deja au scris proiectele pentru atragerea banilor.
Primarul orasului Uricani, Dãnut Buhãescu spune cã 26 de imobile urmeazã sã intre în programul de reabilitare termicã.
“Avem 26 de blocuri cuprinse în programul de avelopare. La 15 dintre acestea deja au început lucrãrile pe fonduri europene. Urmeazã sã mai accesãm bani europeni pentru aceste proiecte. Pânã în toamnã vreau sã rezolvãm aceste blocuri”, a declarat Dãnut Buhãescu, primarul orasului Uricani.
Proiectele pentru eficienta energeticã a clãdirilor publice, clãdirilor rezidentiale si iluminatului public au la dispozitie 1,18 miliarde de euro în pânã în 2020 prin noul Program Operational Regional, transmite Ministerul Dezvoltãrii (MDRAP). Proiectele de acest tip vor fi finantate prin Axa prioritarã 3 – Prioritatea de investitie 3.1. – Eficientã energeticã în clãdiri rezidentiale si publice, inclusiv iluminat public.
Ghidul solicitantului a fost finalizat si va fi definitivat „în perioada urmãtoare, dupã analiza propunerilor si a observatiilor primite în procesul de consultare, urmând ca apoi sã fie anuntatã lansarea apelului de proiecte pentru astfel de investitii”, potrivit ministerului.
Monaika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.