Munti de gunoaie, lângã bloc

Tone de deseuri, sobolani, ciori si mirosuri insuportabile. Asta suportã zi de zi locatarii din Cartierul Aeroport, care locuiesc fix în apropiere de serele de la Petrosani. Aici, la gard cu cimitirul, au ajuns aceste deseuri, transportate chiar de angajatii primãriei, care acum spun cã remediazã problema într-o sãptãmânã.
A venit primãvara, s-a încãlzit afarã, iar mirosurile emanate de deseurile depozitate lângã serele din Petrosani sunt un dezastru pentru cei care locuiesc în blocurile din apropiere. Oamenii se plâng de fauna care s-a format pe acesti munti de gunoaie si de ceea ce se întâmplã de luni de zile în zpropierea locuintelor lor. În fapt, cei de la Primãria Petrosani au adus acolo toate gunoaiele, iar acum oamenii cer sã fie salvati din acest cosmar. Mai ales cã uneori iau foc si incendiile au izbucnit aici cu regularitate.
„S-au adus gunoaie, zeci de masini, zilnic si asta a început din toamna anului trecut. Le dãdeau foc, peste noapte si dupã amiazã si noi nu mai putem deschide geamurile de mirosul care venea. O datã a luat foc si în jur toatã zona si am chemat pompierii. Au consumat 40 de tone de apã si au stat toatã noaptea sã stingã focul”, spune o femeie care locuieste în apropierea acestui focar de infectie. Oamenii s-au plâns la primãrie, dar nu s-a întâmplat nimic de luni de zile, iar acum, peisajul dezolant le creazã groazã, odatã cu încãlzirea vremii. „Au început ciorile, ziua mãnâncã si seara se adunã aici si sunt mii de ciori si fac un zgomot infernal”, a adãugat un lat locatar din apropiere. Cei de la primãrie vin acum si le spun oamenilor de acolo cã vor fi salvati si cã toate deseurile au fost duse cu scopul de a umple un gol.
„Actualmente s-a finalizat depunerea în zona respectivã si toatã zona a fost colmatatã si am început lucrãrile de depunere a stratului vegetal si, sãptãmâna aceasta, pânã pe final, va fi toatã zona ecologizatã si vom pune sãmântã de iarbã, ca sã redãm terenul în circuitul agricol”, a spus Daniel Visan, director Directia Publicã de Administrare a Domeniului Public si Privat din Primãria Petrosani.
Edilii de la Petrosani sustin cã nu vor mai fi probleme acolo si cã terenul respectiv va fi redat comunitãtii, la un nivel mai ridicat, pentru cã, pânã acum, acolo era doar o groapã imensã, fãrã utilitate.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.