Un canal din cartierul Colonie – Petrosani da batai de cap localnicilor si numai la sfarsitul saptamanii trecute zeci de gospodarii au fost inundate dupa ce ploile au umflat apele acelui canal. Pentru remedirea definitiva a situatiei este nevoie de bani de guvern.

Ploile torentiale inregistrate la finele saptamanii trecute au scos la iveala un punct nevralgic in Colonia Petrosani, acolo unde 88 de gospodarii au fost afectate. Pentru oamenii care au avut de suferit se vor da ajutoare de urgenta, in urma analizarii fiecarui caz in parte, insa acest lucru nu este suficient. Acolo, de vina este un canal, care trece exact prin  gradinile oamenilor si care, in perioada de vara, poate fi trecut lesne cu piciorul. Numai ca ploile abundente au umflat mult apele acelui canal, iar acesta s-a revarsat si a intrat chiar si in casele localnicilor.

„In cazul canalului din Colonie trebuie gasita de urgenta o solutie. In primul rand trebuie decolmatat si adancit, iar ulterior ar trebui betonati peretii canalului si fundul acestuia”, a declarat comisarul sef al Garzii de Mediu Hunedoara,

Cristian Moldovan, care s-a aratat ingrijorat de situatia de aici. Problema este cu atat mai spinoasa cu cat vestile pentru judetul Hunedoara nu sunt deloc imbucuratoare, iar meteorologii anunta in continuare ploi.

Edilii din Petrosani s-au pus deja pe treaba, dar au nevoie si de sprijin financiar de la guvern. „Ne-am apucat deja de lucrari in acea zona. Lucram, cu prioritate, la podete, ca sa debarasam zona strangulata. De asemenea, incercam sa bagam lucrarea pe situatii de urgenta, ca sa putem sa-l canalizam si sa-l betonam”, a declarat primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Carmen Cosman